Știri

Liderii USL explică proiectele promovate în Consiliul Local

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii USL Câmpina au respins criticile pe care reprezentanţii PDL şi o parte a presei câmpinene le-au adus faptului că majoritatea actuală din Consiliul Local, formată din cei 12 consilieri USL şi PP-DD, au hotărât înfiinţarea unui club sportiv municipal. La proiectul de realizare a CSM Câmpina încă se mai lucrează, nu s-a stabilit o formă juridică finală, s-ar părea că se va merge pe o formulă asemănătoare unui parteneriat public-privat, de vreme ce, ca membri fondatori, pot veni şi persoane private, alături de legislativul municipal. Însă, potrivit liderului liberal Virgil Guran, acest CSM, prin secţiile sale, va promova multe discipline sportive, chiar şi fotbalul, dacă legea o va permite. Sporturi tradiţionale în care, până nu de mult, Câmpina avea rezultate notabile pe plan judeţean şi chiar naţional: înot, atletism, volei, handbal, baschet, badminton ş.a. Dintre aceste sporturi, doar secţia de atletism de la Petrol, coordonată de profesorul Nicolae Pavel, mai aduce aminte de vremurile bune de altădată. 
“E trist – a declarat Guran – să vedem cum mulţi dintre copiii şi tinerii câmpineni de astăzi au ajuns obezi, în lipsa desfăşurării unor activităţi sportive.” Preşedintele PNL Câmpina a respins acuzaţiile ce i-au fost aduse de oponenţii săi politici, potrivit cărora ar urmări preluarea stadionului Rafinăria, pe care municipalitatea l-ar putea primi de la Steaua Română dacă legislativul câmpinean acceptă să preia spre ecologizare cu fonduri europene batalurile cu reziduuri petroliere ale Rafinăriei (Uniunea Europeană alocă fonduri de mediu numai administraţiilor publice locale, nu şi firmelor). “Sunt gata să predau tot ce am realizat în sport, până în prezent, unui investitor care va avea puterea să ducă lucrurile mai departe şi mai sus”, a mai spus Virgil Guran.
Tradiţia avută cândva de Câmpina în numeroase sporturi, ce trebuie neapărat refăcută, a fost o idee reliefată şi de consilierul Gheorghe Tudor, care a susţinut că viitorul buget local va trebui conceput cu multă grijă, astfel încât banul public câmpinean să poată finanţa şi îndestula toate activităţile sportive şi culturale locale.
Preşedintele Comisiei de cultură, învăţământ şi sport din cadrul Consiliului Local, Florin Frăţilă, a subliniat că “acest CSM ar trebui să strângă sub umbrela sa toate sporturile din Câmpina. Vom căuta să avem cât mai multe secţii, deci cât mai multe ramuri sportive. În acest fel, vor putea face sport cât mai mulţi copii câmpineni.” Florin Frăţilă a ţinut să explice, de asemenea,  demersul său de la ultima şedinţă a consilierilor municipali, adică proiectul de hotărâre pe care l-a iniţiat şi prin care a solicitat suplimentarea sumei alocate Festivalului “Serbările Toamnei” 2012 de la 170.000 lei la 235.000 lei. “Au existat numeroase voci în Consiliu şi în presa locală care m-au criticat pentru aceste majorări de fonduri. Nu înţeleg de unde atâtea critici care reclamă cheltuieli exagerate pentru un eveniment care încă nu a avut loc. Haideţi să vedem cum se va desfăşura această ediţie a Serbărilor Toamnei şi pe urmă să venim cu critici ale unui spectacol care nu-şi merită banii. Eu zic că e mai bine să vedem întâi spectacolul şi pe urmă să ne dăm cu părerea dacă s-au cheltuit prea mulţi bani. Vă reamintesc că noi nu am făcut decât să suplimentăm cu câteva zeci de mii de lei bugetul de 170.000 de lei aprobat pentru această manifestare de către precedentul Consiliu Local. Suplimentarea fondurilor este necesară, deoarece formatul evenimentului, mai costisitor, este total schimbat faţă de ce s-a prezentat în ediţiile trecute ale festivalului. Noi, de fapt, nu am aprobat o suplimentare propriu-zisă a fondurilor alocate festivalului, ci o redirecţionare a unor sume pe care le-am luat de la acţiuni cultural-sportive de mai mică importanţă, manifestări care, am considerat noi, nu îşi mai au rostul. Vreau să subliniez că Serbările Toamnei reprezintă singura manifestare din calendarul cultural al administraţiei locale care se adresează direct cetăţeanului şi nu politicienilor învăţaţi cu mesele festive plătite din bugetul public. Şi pentru că tot a venit vorba, vreau să-i anunţ pe câmpineni că după ce vor asista la spectacolele stradale prilejuite de acest eveniment, vom publica lista cheltuielilor, până la ultimul leu. Am promis transparenţă totală şi aşa va fi”.  A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare