Știri

Liderii locali ai opoziţiei comentează moţiunea de cenzură

Săptămâna trecută a fost dominată, din punct de vedere politic, de moţiunea de cenzură depusă de parlamentarii Uniunii Social Liberale împotriva Guvernului Boc. Chiar dacă moţiunea nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi aprobată, acest moment politic a generat comentarii pe toată scena politică naţională, dar şi locală.

Virgil Guran, preşedinte PNL Câmpina:
„Aşa cum am afirmat acum câteva luni, consider că acest guvern împreună cu partidele care compun actuala putere vor rămâne în funcţii până la alegerile generale. De ce afirm acest lucru? Pentru că interesul personal este atât de puternic pentru parlamentarii aflaţi la putere încât interesul naţional nu mai are nici o importanţă pentru ei. În ziua moţiunii de cenzură am participat la şedinţa Delegaţiei Permanente la grupul nostru parlamentar şi înainte de a se trece la vot, din discuţiile purtate cu parlamentarii noştri, mi-am dat seama că, din păcate, am avut dreptate, iar moţiunea nu a trecut. Îmi pare rău că suntem la mâna unor oameni care dovedesc că nu au onoare, că depindem inclusiv de UDMR şi că, sub pavăza „democraţiei”, oamenii aleşi de popor îşi bat joc de această ţară. Am văzut şi greva organizată şi am ajuns la concluzia că nici măcar oamenii care o duc rău şi foarte rău nu vor să se schimbe ceva. Mi-e teamă că şi la alegeri, inclusiv la cele locale, din Câmpina, oamenii se vor lăsa păcăliţi de promisiuni şi că veşnicii aleşi locali şi naţionali vor rămâne în funcţii. În acest caz, cu regret o spun, ne merităm soarta!”

Georgică Severin, senator, vicepreşedinte PSD Prahova:
 „Dezbaterile şi votul asupra moţiunii de cenzură au fost influenţate de modul în care puterea a tratat subiectul, la băşcălie. Tonul a fost dat încă de la primul cuvânt al reprezentanţilor PDL, prin Teodor Paleologu, care a avut treabă în discursul său cu PNL-ul, în vreme ce alţi lideri importanţi ai puterii, printre care Roberta Anastase, Anca Boagiu sau Traian Igaş, umblau prin sală şi discutau cu parlamentarii lor care semnaseră în perspectiva alegrilor interne din PDL pentru Vasile Blaga, încercând să-i determină să-şi retragă semnăturile de susţinere. Intervenţia liberalului Puiu Haşoti a venit după ce cu toţii am constatat lipsa de reacţie a lui Emil Boc faţă de o problemă gravă şi stringentă – declaraţiile reprezentanţilor autorităţilor maghiare făcute chiar pe teritoriul românesc.  Pentru mine a fost evident faptul că ei nu aveau intenţia să voteze la moţiune, tocmai din acest motiv aveau şi mulţi parlamentari absenţi, inclusiv din zona noastră, a Câmpinei, iar opoziţia avea o majoritate confortabilă, care s-a şi văzut la votul exprimat, până să intervină Roberta Anastase. Cert este că şi presa internaţională a preluat faptul că Guvernul Boc se bucură de o încredere unică în Europa, doar patru parlamentari votând în favoarea actualei puteri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare