Știri

Lansarea volumului „Dantele interioare”, semnat Monica Radu, a umplut până la refuz sala Bibliotecii Municipale

Un eveniment remarcabil, în contextul general al multor asemenea găzduite de Biblioteca Municipală, a avut loc sâmbătă, 15 iulie, la orele 11.00. Sala arhiplină (s-a stat în picioare, printre rafturile cu cărţi!) a asistat la lansarea unei cărţi şi a unui nou scriitor câmpinean: Monica Radu. Debutul său în proză înseamnă mărturia despre o perioadă dificilă din viaţa sa, aceea de după accidentul de circulaţie căruia i-a fost victimă în urmă cu două decenii şi în urma căruia a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile. 
Foto: Facebook/Daniela Palade Teodorescu
Cu mijloacele cele mai adecvate creaţiei literare, autoarea oferă cititorului o carte convingătoare, veridică, emoţionantă. Monica Radu este o învingătoare. Dizabilitatea care ar fi putut-o condamna la inactivitate şi depresie, s-a transformat, printr-o voinţă de nezdruncinat, în abilitatea de a câştiga toate luptele; întâi aceea cu sine, apoi aceea cu lipsa de înţelegere a unor oameni presupus apropiaţi, cu viitorul care trebuie să fie plin de speranţă. 
Daniela Teodorescu, editor şef al revistei „Avantaje”, a subliniat că „«Dantelele» Monicăi Radu sunt transcrierea unor trăiri interioare despre care a evitat multă vreme să vorbească. În schimb, a scris. Şi a făcut-o în aşa fel încât noi să înţelegem că nu avem în faţă un om patetic, ci unul foarte puternic. A făcut-o în aşa fel încât noi, cititorii, să înţelegem cum şi-a acceptat soarta, cum şi-a întărit credinţa şi cum şi-a transformat crucea în coroană. Cum a intrat în jocul vieţii cu cărţile pe care le-a avut pe masă şi a câştigat. Cartea ei este precum sufletul ei: delicat şi tenace, în acelaşi timp. O carte care trebuie citită şi care s-ar putea să ne schimbe percepţia asupra multor lucruri.”
Foto: Facebook/Daniela Palade Teodorescu
Emoţionat s-a declarat scriitorul Florin Dochia, cartea Monicăi Radu fiind socotită de el un cert succes editorial, datorită artei scrisului pe care o stăpâneşte atât de bine, încă de la început, încât lectorul se lasă subjugat de cuvintele care descriu, cu mare forţă, trăirile, întrebările, suferinţele, victoriile. „Dacă  proza Monicăi Radu te pune pe gânduri şi te emoţionează, înseamnă că ai câştigat un prieten, unul care-ţi va fi mereu aproape, care-ţi va fi Aproapele. Felicit autoarea, scriitor adevărat, fără îndoială, felicit editura şi pe toţi aceia care au susţinut acest debut remarcabil. Aştept cu nerăbdare o nouă carte a ei, poet cu un titlu la fel de frumos.”
Monica Radu a acordat zeci de autografe şi a primit o mulţime de buchete de flori, astfel că sala Bibliotecii părea o grădină. 
Cei care-şi doresc cartea „Dantele interioare” o vor găsi curând la chioşcurile de presă din Câmpina. (F.F.)
Monica Radu are 40 de ani şi este mama a trei copii – Petru, Ioan şi Ilinca. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Târgovişte şi urmează un master în teologie. Lucrează ca registrator, traducător şi translator la Spitalul SanConfind. Este o persoană foarte activă, implicată în numeroase campanii sociale, o adevărată activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare