Știri

Lansare de carte: VREMEA OMIZILOR

Joi, 29 mai, de la ora 16.00, la sala mică a Casei de Cultură “Geo Bogza”, se lansează volumul “Vremea omizilor”, semnat de Emanoil Toma. Prezintă: Christian Crăciun, Florin Dochia, Serghei Bucur. Îşi dă concursul actorul Eusebiu Ştefănescu. 
Volumul lui Emanoil Toma, al 21-lea din creaţia sa, surprinde în primul rând pentru că este un volum ce cuprinde două piese de teatru. Avem deci la nivelul oraşului nostru un dramaturg. Cartea sa se rostogoleşte peste istorie: oricum am deschide-o pe axa de 180 de grade pe verticală, este istorie. Requiemul ne reaminteşte de nenorocirile cu care s-a reintrat în capitalism şi rostogolind-o la 180 de grade, intrăm în istoria curată, care este istoria celui mai mare dezastru social, cea mai cumplită teroare împotriva propriului popor: sărăcia, cum spunea Ghandi.
“Îi invit pe cei ce vor avea dorinţa să se înalţe spiritual, chiar în ziua de Înălţare, să participe la un eveniment cultural deosebit” – Emanoil Toma. 
Autorul a împlinit în luna mai 91 de ani: 70 de viaţă plus 21 de cărţi şi are în pregătire un nou roman: “Nu mă lăsa”, povestea alpinistului Octavian Brătilă, condamnat la ani grei de închisoare pentru că a hrănit, în 1956, doi studenţi simpatizanţi ai Revoluţueu din Ungaria. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare