Știri

La toamnă se vor termina lucrările de reabilitare a batalului de pe strada Lacul Peştelui

Primăria Câmpina a anunţat într-o conferinţă de presă, demararea lucrărilor de reabilitare a batalului de reziduuri petroliere de pe strada lacul Peştelui. Aşa cum se cunoaşte deja, Consiliul Local Câmpina a încheiat un contract de reabilitare a batalului de reziduuri petroliere, derulat în cadrul proiectului „Reabilitare sit poluat istoric-batal depozitare reziduuri petroliere strada Lacul Peştelui” cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”. Valoarea contractului este de 10 263 796 lei fără TVA (n.r.-peste 2 milioane de euro). şi se va derula în perioada 18.01.2011-18.01.2013.
Astfel în zonă s-a început decopertarea stratului vegetal în proporţie de 30-40 cm, s-au făcut defrişări, încărcându-se 24 de camioane cu 420 mc cu vegetaţie şi strat vegetal.
S-a împrejmuit terenul pe o lungime de 132 de metri liniari, construindu-se o fundaţie din piatră,  pe suprafaţa căreia s-au fixat containerele aduse de către firma EcoPlast.
Pe lângă toate acestea s-a construit o platformă pentru spălat roţile maşinilor care vor ieşi din şantier, pentru a fi decontaminate de diversele reziduuri. Urmează să fie aduse instalaţiile de pompare a şlamului petrolier şi de cetrifugare a acestuia.
Primarul Horia Tiseanu a solicitat managerului de şantier, Cosmin Nuţulescu, posibilitatea creării unei căi de acces pentru locuitorii de pe strada Lacul Peştelui, în zona şantierului, pentru ca aceştia să nu fie nevoiţi să ocolească mult, mai ales când se deplasează copiii la grădiniţa nr.6 sau către liceu; Mecanic nr.2. Managerul Cosmin Nuţulescu a acceptat ideea, cu precizarea că acest lucru va fi posibil la finalizarea proiectului. 
Contractul încheiat pentru acest proiect cu municipalitatea câmpineană se va derula în perioada 18.01.2011-18.01.2013. Cu toate acestea, managerul de şantier al firmei EcoPlast a anunţat că „termenul de finalizare este în decembrie anul acesta, dar noi dorim să terminăm totul până în septembrie, maxim 15 octombrie, cu toate că e mult deja. O să venim cu mai multe pompe, cu mai multe instalaţii de centrifugare, o staţie de resorbţie termică mai mare. Instalaţia noastră poate să ardă într-o zi 200 de mc.”
 
Carmen Negreu

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare