Știri

La Școala de Poliție „Vasile Lascăr”, ceremonia de absolvire a promoției 2017 s-a desfășurat în prezența ministrului de interne

Vineri , pe platoul central al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina s-a desfășurat ceremonia de absolvire a promoției 2017, precum și de acordare a gradului profesional de agent de poliție elevilor acestei promoții. Se pare că noua promoție va intra mult mai repede în pâine decât se așteptau elevii, adică mai exact, în următoarele săptămâni. Dacă este să comparăm cu situația unor promoții din perioada 2008 – 2012, ai căror membri au fost încadrați pe post în anul ulterior absolvirii, cazul ultimei promoții a Școlii de Poliție poate fi considerat cu adevărat unul fericit. 
Este prima absolvire a unei promoții de când cea mai mare unitate a învățământului mediu din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române  este condusă de către comisarul-șef Vasile Tache. La eveniment a participat ministrul de interne – Carmen Dan, șeful IGPR – chestorul principal de poliție Bogdan Despescu, doi secretari de stat în Ministerul de Interne, numeroase cadre din conducerea școlii etc. Totodată, în tribuna oficială au fost prezenți numeroși „foști”: fostul șef al Poliției Române – general (rez) Pavel Abraham, foști directori ai Școlii de Poliție precum general de brigadă (rez) Constantin Cândea, colonel (rez) Alexandru Lefter ș.a.  
Promoția 2017 a Școlii de Poliție de la Câmpina numără 481 de absolvenți, dintre care 308 băieți și 173 de fete. Șef al promoției este Ionuț Cristian Turturea, care a absolvit școala cu media 9,93. Pentru meritele sale la învățătură, numele său va fi înscris pe placa de onoare a instituției. Primii zece absolvenți, în ordinea mediilor, au fost strigați și s-au aliniat în fața tribunei, unde au fost felicitați de ministrul de interne și de inspectorul general al Poliției Române. 
Grație strădaniei și rezultatelor obținute în pregătirea profesională, primii 10 elevi ai promoției își vor putea alege cu prioritate localitățile în care vor dori să fie repartizați. Este de remarcat că, după doi ani, ministerul de interne își trimite din nou cel mai înalt reprezentat la o ceremonie de absolvire a Școlii de Poliție din Câmpina. Ultimul șef suprem al MAI prezent la Școala de Poliție a fost Gabriel Oprea, în 2015, pe vremea când ”omul interesului național” (care s-a dovedit a fi omul interesului personal), era în culmea gloriei și pe cel mai înalt val. 
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare