Știri

La Câmpina, noul PNL va fi condus de o majoritate covârşitoare de PDL-işti

31 ianuarie 2015, Palatul Parlamentului, sala “Alexandru Ioan Cuza”. Consiliul Naţional de Conducere al noului PNL se întruneşte pentru a doua oară (prima dată în 2014, la congresul de fuziune) în şedinţă comună. Peste 1200 de delegaţi din PNL şi PDL, reuniţi sub sigla noului partid, care se vrea continuatorul celui înfiinţat cu 140 de ani în urmă de Brătieni.
Co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga anunţă, fără nicio altă introducere, că justiţia a pecetluit soarta vechiului PNL şi a PDL. Cele două partide au fost radiate din registrul partidelor politice. “De azi suntem un singur partid, noul PNL, unicul reprezentant al dreptei româneşti pe scena politică naţională şi în familia popularilor europeni”. Aplauzele nu acopereau însă rumoarea generalizată a vocilor mai mult sau mai puţin mulţumite. Se scria o altă pagină importantă din istoria liberalismului. 
Nu pentru asta se întrunise Consiliul Naţional. Noul partid avea nevoie de reguli, în urma cărora simbioza dintre galbeni şi portocalii să se producă fără incidente, într-un timp bine delimitat. Conducerea naţională a stabilit criterii şi structuri paritare valabile până în 2017, votate cu o majoritate covârşitoare. “Să lăsăm orgoliile de o parte, unificarea dreptei este mai importantă decât orice individ politic. Mergeţi acasă şi faceţi din noul PNL un partid puternic!” – îndemnau liderii de la înalta tribună. Aşa se încheia o întâlnire istorică a liberalilor.
Atât în Prahova, cât mai ales la Câmpina, deciziile Consiliului Naţional PNL din 31 ianuarie au fost net în defavoarea vechilor structuri liberale. La Câmpina, noul Comitet Local Executiv va cuprinde 23 de persoane, dintre care 16 de la fostul PDL (provenit din PD-ul înfiinţat în anii ’90, după revoluţie) şi 7 de la PNL (partidul care a făurit România Mare). Proporţia a fost calculată în raport cu rezultatele alegerilor europarlamentare, numărul consilierilor locali în funcţie şi a primarului în funcţie. 
Vineri, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Local, PDL şi-a desemnat cei 16 reprezentanţi în noua structură locală de conducere a partidului. Aceştia sunt următorii: Horia Tiseanu, Elena Albu, Marian Dulă, Marian Nistor, Viorel Bondoc, Monica Clinciu, Gena Preda, Daniel Telegescu, Teodor Tiseanu, Bianca Baltag, Traian Mocuţa, Bogdan Cord, Laura Perian, Ion Oprea, Constantin Bobescu şi Andrei Istrate.
În ceea ce-i priveşte pe vechii liberali, lista celor şapte ar putea fi următoarea: Dragomir Enache, Rodica Papuc, Florin Frăţilă, Gheorghe Cazan, Dan Nica, Liviu Briciu şi Adrian Dochia, Biroul Politic Local al PNL întrunindu-se pentru a lua o decizie în acest sens luni, 16 martie, după închiderea ediţiei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare