Știri

La Bobolia, refacerea podețului de pe DJ 101P a ajuns un chin pentru locuitorii satului

Cei care vor să ajungă la Bobolia din centrul comunei Poiana, pe drumul județean care traversează localitatea (in foto), nu o pot face decât pe jos sau cu bicicleta. Acum o lună începeau lucrările de reabilitare a unei zone din DJ 101P, drumul județean care leagă comunele Poiana Câmpina și Florești. Este vorba despre porțiunea de la km 23, acolo unde există un podeț  pe sub care trece pârâul Tulburea înainte de vărsarea sa în râul Prahova. Termenul de execuție a lucrării este de două luni, dar investiția pare departe de final. Lucrările izolează practic satul Bobolia de restul comunei Poiana Câmpina, din punct de vedere al transportului rutier, căci bobolienii ar fi trebui să ajungă în Câmpina și în centrul comunei pe un traseu mult mai lung, prin Florești și DN1, obligați să parcurgă zeci de kilometri în plus. Sitația ar fi putut evolua mai neplăcut pentru cei aproximativ 30 de copii din Bobolia care învață la școala din centrul comunei. Mai mult pentru ei, primarul Alin Moldoveanu a găsit o soluție de compromis, amenajând un drum provizoriu pe lângă albia râului Prahova, care trece pe lângă fosta Secție Pompe a Uzinei Poiana (ce a mai rămas azi din Petroutila SA), ieșind la capătul dinspre Poiana a podului peste Prahova care desparte comuna de municipiul Câmpina. 
Locuitorii satului sunt nemulțumiți că lucrările nu avansează cum ar fi sperat. Supărat este și primarul comunei, care ne-a declarant următoarele: ”Drumul fiind județean, este în domeniul Consiliului Județean, pe a cărui conducere sunt supărat că nu s-a gândit deloc la copiii din Bobolia care trebuie să ajungă la școala unde învață, în centrul comunei. Adulții se descurcă și ei greu – nu zic că nu, dar cel mai greau le-ar fi fost copiilor. Pentru ei, mai mult, am amenajat acest drum provizoriu, cu piatră spartă, pietriș și tuburi de beton, drum pe care însă nu pot circula decât microbuzul școlar, microbuzele petru transportul persoanelor și autoturismele. Deci nu și mașinile de tonaj. Am avut și noroc că pe ruta respectivă exista un drum vechi folosit de căruțe. Noi am făcut demersuri la Consiliul Județean și Inspectoratul Județean de Poliție Prahova ca să nu se întrerupă complet circulația pe DJ 101P, să se permită circulația alternativă pe un singur sens, dar nu am fost înțeleși și nu am avut sorți de izbîndă. Sper ca lucrările să nu dureze mult, adică mai mult decât a fost estimat, chiar dacă am înțeles că ar fi ceva probleme”. Conducerea Primăriei Poiana Câmpina a găsit și o soluție pentru transportul mai facil al sătenilor care doresc să ajungă în Câmpina. Un microbuz aduce călătorii de la Bobolia până în zona unde se desfășoară lucrările. Acolo, oamenii coboară din microbuzul inițial, merg pe jos o bucată de drum, iar apoi sunt preluați de un al doilea microbuz, care îi transportă până la Câmpina. 
Adrian BRAD

4 Comentarii  

 1. Da,un microbuz care mai rămâne in pană din când în când si la ce conditii suntem supusi transportului,conducerea AveDiana a avut grijă să ne afișeze că de la 1 octombrie se mărește valoare biletului si abonamentului! Dar avem niste maxi taxi deplorabile..cum e posibil ca să poate avea pretentii să ne mărească valoarea biletului? Să ne asigure conditii de transport si masini bune,nu doar să ceară bani. Asa mi se pare normal.

  1. Nu e normal asa ceva ..unde sa mai pomenit??Nimeni nu poate lua masuri??Oricum au gresit podul!!

 2. Cum este posibil asa ceva??Sa rămânem izolați sau sa stricăm masinile pe drumul de langa raul Prahova?Sa nu se ia nicio măsura sa se grabeasca lucrările??Cine plateste combustibilul si masinile avariate???Consiliul județean ce face doarme???
  Sa turnat si gresit inaltandu-se mai mult decat trebuie ceea ce nu e conform cu linie CFR…
  In prima zi cand au inceput lucrările au dalai cablul de la Dolce!
  Nu se poate asa ceva de ce nu ii verifica nimeni??cand treci pe langa "lucrare"nimeni nu lucreaza sau unul lucrează si ceilalți se uita…
  Revoltător!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare