Știri

La Baza de Tratament SanConfind, pacienții vor fi îngrijiți de un medic specialist chinez cu ajutorul miraculoaselor metode de acupunctură

Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina își va deschide în scurt timp porțile prin darea în folosință a primei sale secții: „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic și de Recuperare Medicală”. Prin calitatea aparatelor și echipamentelor medicale din dotare, ca și a personalului medical angajat, Baza de Tratament va ajunge, nu peste multă vreme, printre cele mai moderne și mai căutate unități de balneologie și recuperare medicală din țară, o adevărată oază de sănătatate realizată la cele mai înalte standarde europene, dar și la cele mai înalte standarde chinezești. Acest lucru este posibil grație colaborării dintre Centrul Medical SanConfind Câmpina, societatea care deține spitalul cu același nume, și una dintre cele mai importante companii medicale din China, care deține în țara de origine, printre altele, opt clinici în care numeroși pacienți internaționali beneficiază de tratamente de recuperare medicală prin miraculoasele metode ale medicinei tradiționale chineze, un accent deosebit punându-se pe acupunctură. 



Primul fruct al acestei colaborări este trimiterea de către compania chineză la Spitalul SanConfind a unuia dintre cei mai buni medici specialiști ai săi în acupunctură și recuperare medicală. Astfel, doctorul Qu Zongfeng, un practician de excepție în domeniul acupuncturii, va sosi în Câmpina la mijlocul lunii viitoare, gata să-și pună toată priceperea și energia sa în slujba vindecării pacienților care vor trece pragul Bazei de Tratament SanConfind. Acupunctura este o metodă rar întâlnită în județul nostru (corect aplicată – și mai rar, deoarece necesită cunoștințe deosebite, un grad mare de specializare și o îndemânare de rară finețe), iar sosirea medicului chinez va face din Baza de Tratament SanConfind o adevărată citadelă a medicinei de recuperare din România. 
O medicină plină de principii filozofice, dar și de vindecări miraculoase
Dacă în Antichitate, se poate spune că grecii erau un popor de filozofi, iar romanii, un popor de juriști, nu mai puțin adevărată ar fi afirmația care susține că, din cele mai vechi timpuri, chinezii au căutat să găsească leacuri celor mai diverse și mai dificile boli. Din acest punct de vedere, chinezii de acum câteva milenii pot fi considerați un popor de medici, această caracteristică a poporului chinez dăinuind până în prezent. Dovadă este faptul că și în zilele noastre metodele alternative ale medicinei tradiționale chineze vindecă miraculos numeroase maladii în fața cărora medicina clasică își arată neputința. Printre aceste metode, la loc de cinste a fost întotdeauna și rămâne încă acupunctura, care se folosește în tratarea a circa o sută de afecțiuni, în multe dintre acestea reușindu-se doar o îmbunătățire considerabilă a stării bolnavului, în alte situații, chiar o însănătoșire miraculoasă a acestuia. De la începutul secolului trecut, în China au pătruns masiv metodele medicinei europene, dar cu toate acestea, chinezii nu au renunțat la medicina lor veche de 3-4000 de ani, ba dimpotrivă. 
Teoria Yin și Yang
Acupunctura (ca, de altfel, întreaga medicină tradițională chineză), își trage seva din câteva concepte și principii ale filozofiei chineze enunțate încă acum câteva milenii. Printre acestea se numără Yin și Yang, două concepte religioase care reprezintă forțele primordiale și complementare ce compun universul și toate componentele acestuia. Yin este elementul întunecat (trist, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim) și corespunde nopții. Yang este elementul luminos (fericit, plin de vitalitate, activ, strălucitor, masculin) și corespunde zilei. Yin este adeseori simbolizat de apă și de pământ, în timp ce Yang este simbolizat de foc și de vânt. Orice fenomen sau lucru din Univers are douã aspecte, unul Yin şi celălalt Yang, care sunt opuse, dar în acelaşi timp sunt interdependente şi se pot transforma unul în celãlalt. Aceasta este legea generalã a modului în care este alcãtuitã lumea. Teoria Yin-Yang este o structurã conceptualã utilizatã în China încã din antichitate, pentru a analiza lumea naturalã, omul şi Cerul. Cu alte cuvinte, ea a stat la baza înţelegerii legilor Universului. Conştiinţa chinezului nu poate cunoaşte lumea în afara celor douã aspecte ale sale: Yin şi Yang. O descriere extrem de sugestivă a modului de funcționare a principiilor yin și yang o găsim la Bruce Lee, cunoscutul campion de odinioară al artelor marțiale: “Atîta vreme cît vom persista în a separa yin și yang nu putem spera să-i atingem… Dacă cineva vrea să ajungă undeva cu bicicleta nu va putea să împingă ambele pedale concomitant, căci va rămîne pe loc. Pentru a avansa, trebuie să împingă o pedală și să o elibereze pe cealaltă, simultan. Mișcarea completă constă în împinge/eliberează. Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte”. În basmele occidentale, inevitabil, binele distruge răul. Însă în Orient, ideea fundamentală este de a armoniza cele două forțe, reprezentate de Yin și Yang. 
Energia Qi. Energia vitală
Un alt fundament al acupuncturii este conceptual de energie Qi. Energia Qi – denumită și energia vitală – este acea energie care controlează funcțiile organismului prin 14 meridiane bine definite. Despre meridianele energetice Qi, precum si despre fluxul energiei vitale există o întreagă teorie, foarte dezvoltată și cu foarte multe detalii. Sintetic vorbind, energia Qi circulă de-a lungul unor meridiane pe parcursul a 24 de ore, acest drum energetic fiind numit Marele Circuit Cosmic. În tot acest timp, fiecare meridian prezintă un flux de activitate maximal de circa două ore, alternând cu perioade de minimă intensitate (de “repaus”) de alte două ore. Ciclicitatea și alternanța acestor energii sunt influențate de energiile din mediu, de anotimp, de energiile cosmice. Astfel că, în funcție de acest “bioritm” determinat de energiile Qi, se indică coordonarea activitaților zilnice, dar și o operație de organ, de exemplu, în ciclul maximal al organului respectiv. Nu are rost să prezentăm toate cele 14 meridiane ale energiei Qi din medicina tradițională chineză, dar pentru o mai bună înțelegere a tainelor acupuncturii, ne vom opri totuși la prezentarea meridianului inimii (shao yin), care este de o importanță vitală. Meridianul inimii pornește profund din inimă, traversează plămânii, iese la suprafață prin axilă (subraț), coboară pe braț, antebraț, traversează palma până la unghia degetului mic. O altă ramură a acestui meridian urcă pe la baza gâtului, mandibulă, ocolește gura și se oprește sub globul ocular. Manifestările afectării meridianului inimii: gură uscată; febră; dureri de ochi; palme fierbinți și umflate; sete; picioare reci; dureri de spate; dureri de cap; iradierea durerii pe antebraț până la degetul mic; durere în capul pieptului. Manifestările inimii: durere in capul pieptului; agitatie; transpirații; palpitații; senzație de sufocare; amețeli; insomnie; leșin.
Ce este acupunctura?
După prezentarea fundamentelor sale metafizice, putem spune că acupunctura este o tehnică medicală chineză tradițională de deblocare a Energiei Qi prin inserția de ace foarte subțiri (cu diametru de două-trei zecimi de milimetru), în anumite puncte de pe corp, cu scopul final de a  echilibra forțele antagoniste yin si yang. Qi-ul este o energie care se presupune că trece prin toate corpurile. Se consideră că această energie curge prin corp urmând 14 căi principale numite meridiane. Când yin si yang sunt în armonie, qi-ul curge liber prin corp, iar persoana este sănătoasă. Când o persoană este suferindă, fie bolnavă, fie rănită, există o obstrucție, o blocare pe unul dintre aceste meridiane. Medicina chineză tradițională a identificat aproximativ 500 puncte specifice în care se pot insera ace pentru a obține rezultate specifice. Acupunctura se practică în China de mai bine de 2000 ani (unii cercetători cred că ar exista de 4000 ani, iar alții, chiar de 8000 de ani). Astăzi, acele sunt îndoite, încinse sau chiar puse la curent electric slab, ultrasunete sau anumite unde de lumină. Qi-ul este definit ca fiind nedetectabil de către metodele științei empirice.
Acupunctura urechii
O variantă a acupuncturii tradiționale este reprezentată de terapia auriculară sau acupunctura urechii. Aceasta este o metodă de diagnosticare și tratament bazată pe concepția, fără suport teoretic, că urechea este harta organelor din corp. De exemplu, o problemă cu un organ cum ar fi ficatul, se tratează prin inserarea unui ac într-un anumit punct de pe suprafața urechii care se presupune a corespunde organului respectiv. 
Dacă ar fi să facem o comparație, urechea este pentru acupunctura auriculară ceea ce este laba piciorului pentru reflexoterapie. Se știe că reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura, numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice din talpă, puncte de apăsare care stimulează anumite organe și zone specifice din organism. Prin reflexoterapie se deblochează şi elimină acumulările de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principală cauză a îmbolnăvirilor curente. Înțelegând reflexoterapia, putem înțelege mai ușor acupunctura și substanța finalității sale: deblocările de energie vitală Qi din zonele afectate ale organismului. 
Aproximativ 100 de boli se pot trata cu acupunctură
Acupunctura din medicina tradițională chineză reprezintă metoda străveche de vindecare în cadrul căreia, prin implantarea unor ace în anumite puncte ale corpului omenesc, se activează energiile care circulă prin corp, tratându-se astfel foarte multe boli. Cu ajutorul acestor ace direcționăm energie spre zonele bolnave sau cu traume din corpul bolnavului. În cazul suferințelor provocate de un exces de energie, aceasta va fi dispersată către alte zone ale corpului. Meridianele blocate vor fi redeschise prin direcționarea de energie către acestea. În final, prin ședințele de acupunctură se urmărește restabilirea echilibrului yin si yang.
Bolile ce pot fi tratate cu acupunctură sunt numeroase, și chiar în cazul celor care nu sunt vindecabile, se pare că prin inserția acelor pe anumite meridiane energetice ale corpului unui pacient, se poate observa o ameliorare considerabilă a afecțiunii tratate. În ultimii ani, bolile psihice au început să fie tratate din ce în ce mai mult cu ajutorul acestei metode care a împărțit lumea medicală. Fiindcă sunt mulți specialiști în medicină fizică și balneologie care nu recomandă această terapie. Chiar dacă acupunctura rămâne încă o temă controversată în medicina clasică (împărțită și ea între practicienii alopatiei și cei ai homeopatiei), ea a reuşit să trateze numeroase afecțiuni de ordin fizic și psihic. Într-o societate din ce în ce mai dinamică și mai consumatoare de timp și de resurse naturale, în care stresul și alimentația nesănătoasă sunt principalii factori ce stau la baza multor afecțiuni (precum obezitatea, insomniile, indigestia etc.), acupunctura și-a arătat de multe ori beneficiile sale asupra organismului uman.
Cel mai des întâlnite afecțiuni vindecate cu ajutorul acupuncturii sunt: obezitatea, insomnia, reumatismul și migrenele. Dacă suferi de obezitate, una dintre cele mai sigure soluții o reprezintă acupunctura. Astfel, înțepând anumite puncte de pe meridianele intestinului gros, ale ficatului și ale plămânilor, se va inhiba centrul de foame și se vor stimula funcțiile celorlalte organe, astfel încât toate substanțele nutritive din alimente vor fi distribuite acolo unde  trebuie. Alături de tratamentul cu acupunctură, este nevoie însă și de un regim alimentar sănătos.
Insomnia reprezintă una dintre cele mai des întâlnite boli moderne. Lipsa somnului conduce către frustrare, agitație, către o stare de rău și disconfort continuu. Acele de acupunctură se fixează pe punctele specifice energiilor în cauzăși stabilizează echilibrul necesar. Deşi pare ciudat, s-a demonstrat că acupunctura are uneori efecte benefice asupra reumaticilor. În cazurile reumatice, tratamentele cu acupunctură sunt personalizate, în funcție de zona cu probleme a pacientului. Și migrenele sunt tratate cu ajutorul acupuncturii. Punctele specifice acestor probleme se află pe toată suprafața corpului, iar tratamentul durează în funcție de gravitatea afecțiunii.
Pe lângă cele patru afecțiuni menționate mai sus, acupunctura mai are efecte benefice și în afecțiunile sistemului cardiovascular (precum: hipertensiunea arterială, tensiunea oscilantă, palpitațiile, circulația proastă) și ale celui respirator (gripe, răceli, rinite, alergii, sinuzite, astm etc.). Tulburările menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul sau dezechilibrele hormonale, toate pot fi tratate cu ajutorul acelor de acupunctură. Rezultate foarte bune se obțin în tratamentul unor boli cum ar fi: anxietatea, depresia, timiditatea, teama, trauma, atacurile de panică. Se consideră că aproximativ 100 de boli se pot trata prin acupunctură.
Principalele boli/afecţiuni tratabile prin acupunctură
– Stres
– Migrene
– Ameţeli
– Insomnii
– Oboseală cronică
– Instabilitate emoţională
– Depresii
– Anxietate
– Atacuri de panică
– Tulburări endocrine: tiroida, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.)
– Tulburări de metabolism, obezitate, diabet.
– Afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.
– Afecţiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie etc.
– Afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele), litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
– Afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, arterioscleroză, guta, sindromul mâinilor si picioarelor reci, dureri de picioare
– Afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
– Crampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.
– Cifo-scolioză
– Coxartroză
– Coxartroză unilaterală
– Coxartroză bilaterală
– Deficit motor
– Discopatie lombară
– Discopatie cervicală
– Displazie de şold
– Entorsa la gleznă
– Entorsa la genunchi
– Entorsa la cot
– Fractura femurală
– Fractura tibială
– Gonartroza
– Hernie de disc
– Hemipareza
– Incontinenţa urinară
– Leziuni musculare
– Lombosciatica
– Luxaţii
– Luxaţie de sold
– Paralizii
– Picior equin
– Sterilitate secundară
– Pareza facială
– Fumatul
– Ataxia
– Ataxia cerebeloasă
– Ataxia ereditară
– Ataxia Spinocerebelară
– Ataxia Friedreich
– Paralizie Cerebrală
– Polineuropatie
– Encefalopatie
– Encefalita (sechele)
– Encefalopatie infantilă
– Boli neurologice motorii
– Scleroza Laterală Amiotrofică
– Scleroza Laterală Primară
– Atrofie Musculară Spinală
– Microcefalie
– Scleroza Multiplă (în plăci)
– Distrofie Musculară
– Distrofie Musculară Becker
– Distrofie Musculară Duchenne
– Distrofie Musculară Progresivă
– Neurotoxicitate
– Parkinson
– Afecţiuni Periferice ale Nervilor
– Tetrapareza Spastică
– Traumatism Vertebro-Medular (Leziuni ale Măduvei Spinarii)
– Accident Vascular Cerebral
– Traumatism Cerebral Post-Traumatic (sechele)
– Artrita
– Boli autoimune
– Insuficienţa renală cronică
– Osteoporoza
– Boli Vasculare Periferice
– Afecţiuni reumatice
– Afecţiunile ginecoabdominale
– Artroza
– Afecţiuni cardio-vasculare
– Cifoza
– Programe pentru supraponderali
– Periartrita scapulo humerală (psh)
– Scolioza in “s”
– Scolioza in “c”
– Scolioza stânga
– Scolioza dreapta
– Spondilita anchilozantă
– Spondiloza cervicala
– Tendinita
– Torticolis

2 Comentarii  

  1. Multumim din suflet fondatorului acestui spital,Dlui Simion,care se afla printre putinii oameni care se gandeste si la semenii dlui,care se straduieste din rasputeri sa construiasca aceasta citadela a Campinii,care pune pe primul loc ajutorul pentru oameni si " Jos Palaria ", in fata acestui om care nu a uitat niciodata de unde a plecat, care a muncit enorm sa se afle unde se afla acum, si care probabil sau mai mult ca sigur, nu doarme multe nopti, nopti in care se framanta, ce sa mai faca , pentru a ajuta oamenii, si nu numai salariatii pe care ii are, ajutorul dansului, s-a indreptat catre foarte multe persoane aflate in suferinta si in impas, iar dumnealui nu a trecut cu vederea aceste neajunsuri ale oamenilor.Tot timpul, " A AJUTAT, A AJUTAT,…SI IARASI A AJUTAT, pe toti cei ce i-au solicitat sprijinul.Va multumim din toata inima, si va dorim sa fiti sanatos.Suntem multi cei care va suntem recunoscatori,dle Simion.RAZVAN IORDACHE SI PARINTII SAI,niciodata nu o sa va putem multumi indeajuns,pentru tot ajutorul.

  2. Sunt profund indignata de comentariile faqcute public de anumite persoane de la Cabinetul Prof. Mehedinti,referitoare la aspectul fizic, al medicului chinez, care va oferi servicii de calitate deosebita,bazate pe tehnici medicale chinezesti,acest medic, nu a venit in Romania pentru a face cuceriri sexuale, cu care sunt obisnuite anumite persoane, acest medic vine cu adevarat sa ajute persoanele in suferinta fizica,acest om este integru si nu este interesat de aspectul lui fizic, asa cum s-au exprimat anumite salariate ale prof.Mehedinti, cum ca este urat din pct de vedere fizic.Probabil ca aceste persoane sunt obisnuite sa fie selectate la interviul pt angajare, dupa abilitatile fizice si sexuale,dar nu pentru a fi in folosul terapiilor pt pacientii,doar pt managerul care le angajeaza,cu un alt profil, total diferit de cel medical.Rugam aceste fetite, nepricepute la nimic, sa nu mai faca comentarii de prost gust, la adresa medicului chinez,aceste comentarii pot fi folosite in instanta, atat contra lor cat si contra celor care le influienteaza, nu stim de cine, in acest moment.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare