Știri

La Băneşti, viceprimarul Mihai Ungureanu va fi repus în funcţie

Scriam în numărul trecut al revistei noastre că, în comuna Băneşti, din cauza rivalităţii dintre social-democraţi şi liberali, localnicii s-au trezit peste noapte cu doi viceprimari. Liberalul Mihai Ungureanu, demis la începutul acestui an de către majoritatea social-democrată din forul legislativ comunal (opt consilieri, din totalul de 15 aleşi), a acţionat în instanţa de contencios administrativ Consiliul Local, cerând anularea Hotărârii nr. 8 din ianuarie 2015, prin care fusese suspendat din funcţie.  De fapt, fostul viceprimar a a contestat la instanţa de contencios administrativ atât hotărârea Consiliului Local Băneşti prin care a fost demis, cât şi HCL prin care a fost ales ulterior, după câteva săptămâni, viceprimar în locul său Gheorghe Vişan. Cele două dosare s-au judecat separat, iar zilele trecute, dosarul privind alegerea lui Gheorghe Vişan a primit o decizie definitivă şi irevocabilă. În dosarul prin care a contestat suspendarea sa de către consilierii comunei, Ungureanu a primit o sentinţă favorabilă, care este executorie de drept şi trebuie pusă imediat în executare. Ceea ce înseamnă că fostul vice va fi reînscăunat în a doua funcţie de demnitate publică a comunei, iar Gheorghe Vişan va deveni consilier comunal. 
Executorul judecătoresc Ioan Dan Muşat, la care a apelat încrezător Mihai Ungureanu, a trimis, nu de mult, către Consiliul Local Băneşti o somaţie de executare a sentinţei favorabile viceprimarului liberal. În 10 zile de la primirea somaţiei de executare, conform legii, miniparlamentul din Băneşti trebuie să execute hotărârea judecătorească prin care se înlătură demiterea lui Ungureanu. Iniţial, se hotărâse ca în această săptămână, joi, în şedinţa ordinară a lunii august, membrii Consiliului Local să ia act de hotărârea instanţei şi să anuleze hotărârea prin care Ungureanu fusese suspendat. Pesediştii au decis să amâne şedinţa până la începutul săptămânii viitoare. În acest timp, vor să-şi lingă rănile după bătălia pierdută şi să pună la cale, se aude prin culise, o nouă suspendare a viceprimarului liberal. “Pesediştii primarului Stoica au amânat şedinţa până luni, ca să mă pedepsească pe mine măcar cu încă patru zile şi să mă ţină în tensiune. Să nu li se întoarcă tensiunea împotriva lor. Pentru organismul uman, tensiunea 8 cu 7 nu este deloc bună, ba e chiar imposibilă. Cu atât mai mult, nici tensiunea celor 8 (pesedişti) cu 7 (consilieri ai Opoziţiei) nu este deloc sănătoasă pentru organismul suprem al administraţiei publice din Băneşti. Eu n-am nicio problemă să mai aştept puţin, până la reinstaurarea legii în administraţia comunei. Au murit alţii pentru instaurarea legii, aşa că efortul meu nici nu e de luat în seamă. Am auzit că ar complota pesediştii să mă mai suspende o dată, peste două şedinţe, sau în cel mai scurt timp posibil. O să ajung să mă arate lumea ca pe Traian Băsescu: suspendat de două ori şi repus de fiecare dată în funcţie. Dar eu nu voi folosi subterfugii ca Băsescu, apelând la mila altora. Eu ştiu că în activitatea mea de viceprimar nu am făcut nimic care să mă descalifice, ştiu că legea e de partea mea, deci dreptatea e de partea mea, aşa că voi apela fără nicio teamă, de fiecare dată, la justiţia română ca să-mi facă dreptate. Şi sunt sigur că instanţele îmi vor da mereu dreptate, aşa cum se cuvine”, ne-a declarat Mihai Ungureanu.  

Un comentariu

  1. UNGUREANULE ,ESTI UN TIP MEDIOCRU CARE NU AI FĂCUT NIMIC LA INSTITUTIA MILITARĂ IN CARE AI LUCRAT CA PAZNIC SI NICI IN CALITATE DE VICEPRIMAR NU AI FĂCUT MULTI PURICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare