Știri

La Băneşti, autorităţile locale şi judeţene construiesc un nou pod pe lângă cel de piatră

După cum era de aşteptat, refacerea podului de piatră de la Băneşti, prăbuşit în primăvara acestui an în urma ploilor, va mai avea de aşteptat, ţinând cont de faptul că această veche cale de acces între Câmpina şi Băneşti este monument istoric, cu un regim special în ceea ce priveşte reabilitarea. 
Podul a fost dat în folosinţă în anul 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
În faţa acestei provocări, autorităţile locale câmpinene şi băneştene, dar şi cele judeţene, au hotărât, de principiu, să investească împreună fondurile necesare pentru construirea unui nou pod (ce va avea 54 de metri lungime, o bandă de circulaţie auto şi o bandă pietonală) lângă cel afectat, astfel încât traficul uşor de persoane şi mărfuri între cele două localităţi să se poată relua cât mai curând.
Primarul Băneştiului, Gheorghe Stoica, a anunţat deja public că proiectul este realizat şi că în foarte scurt timp va avea loc licitaţia pentru adjudecarea lucrării ce ar trebui să înceapă încă din această toamnă, în funcţie de capriciile vremii.
În ceea ce priveşte reconstrucţia monumentului istoric, încă nu am auzit nimic din partea autorităţilor. Să sperăm că nu va rămâne, ca multe alte edificii din patrimoniul naţional, doar o ruină. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare