Săptămâna trecută, candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL), Klaus Werner Iohannis, s-a întâlnit cu membrii şi simpatizanţii ACL Prahova la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti.
Iohannis a venit însoţit de mai mulţi lideri de la centru ai PNL şi PDL, printre care Ludovic Orban, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu şi Mihai Voicu. Alături de ei s-au mai aflat pe scenă, în faţa mulţimii din sală, parlamentarii din Prahova, primarii PNL şi PDL, preşedinţii organizaţiilor judeţene PNL şi PDL Mircea Roşca şi Roberta Anastase şi nu în ultimul rând seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus, preşedinte de onoare al PNL.
Prin intermediul tuturor discursurilor lor, vorbitorii au transmis fiecare în stilul caracteristic un mesaj de unitate a dreptei şi de încredere şi susţinere totală pentru candidatura lui Iohannis la apropiatele alegeri prezidenţiale. Excepţie (într-un anumit sens) au făcut doar Mircea Ionescu Quintus şi Ludovic Orban, care au ţinut să le reamintească celor prezenţi, cu amărăciune, despre recentele trădări din PNL, cu trimitere directă la Tăriceanu şi la parlamentarii de Prahova vânduţi unui mogul de presă: “Nu vreau să îi pronunţ numele acestui om în care am avut încredere şi care m-a dezamăgit profund” – a subliniat Quintus, referindu-se, evident, la Tăriceanu.
Liderii ACL s-au arătat în discursul lor preocupaţi mai mult de proiectul Iohannis decât de critici aduse la adresa adversarilor, ceea ce ne-ar putea duce cu gândul la un prim semn de maturitate al clasei politice şi poate chiar la o influenţă benefică a lui Iohannis în rândul mai vechilor combatanţi politici, dacă ar fi să remarcăm mesajul echilibrat al prezidenţiabilului în situaţia de ultim vorbitor al întâlnirii în faţa prahovenilor. Iohannis a avut cel mai scurt şi la obiect mesaj dintre toţi, prezentându-şi intenţiile şi proiectul pe termen lung (10 ani) pentru România, prin vorbe puţine şi lipsite de populism, cu fermitate şi concreteţe. “Când am venit primar la Sibiu, oraşul aproape că-şi pierduse speranţa. Am mers personal în Germania, Austria şi Luxemburg şi am convins oamenii de afaceri să investească în oraşul meu. Am creat o zonă industrială şi în câţiva ani au apărut mii de locuri de muncă. Şomajul în Sibiu a dispărut. În 2007, Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, statut obţinut cu multă muncă şi diplomaţie. Demersul a fost un mare succes. Vă spun toate astea doar cu gândul că în România se poate face administraţie pentru oameni, eficientă, fără corupţie. Dacă am să ajung preşedinte, am să reuşesc acest proiect pentru România, un proiect pe termen mediu şi lung” – a declarat Iohannis.
Susţinut cu entuziasm de toţi cei prezenţi, Iohannis a fost singurul vorbitor care, prin mesaj şi ţinută, a impus respectul de a fi aplaudat în picioare.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!