Știri

Joi, 10 aprilie, seară de jazz la Club Live, cu Gyárfás István şi Sárik Péter

Gyárfás István şi Sárik Péter sunt doi muzicieni de excepţie din Ungaria, cunoscuţi în România atât de public, cât şi de breaslă. 
Sárik Péter a absolvit Universitatatea de Muzică Liszt Ferenc în anul 1997. A urmat studii de muzică clasică sub îndrumarea maestrei Prunyi Ilona. De-a lungul carierei sale, pe lângă jazz a cochetat cu toate genurile muzicale: a cântat muzică clasică, muzică uşoară, pop, latino şi world music. În prezent conduce un trio, dar colaborează cu numeroase formaţii şi interpreţi. A obţinut importante succese şi în calitate de compozitor, fiind laureat al unor concursuri de compoziţii din Statele Unite ale Americii, precum şi Marea Britanie.
După absolvirea Universităţii Liszt Ferenc din Budapesta Gyárfás István şi-a început cariera ca violonist, ca mai apoi să devină recunoscut pe plan mondial în calitate de chitarist. A cântat împreună cu staruri americane precum Peter Erskine, Scott Hamilton, Herbie Mann, Ken Peplowsky. A colaborat la realizarea a peste 30 de discuri, ca partener al unor mari personalităţi jazzistice din Ungaria, precum Deseő Csaba, Berki Tamás, Dés László, Dresch Mihály. Concertează sistematic cu propriul său trio, precum şi cu Budapest Jazz Orchestra, ţine cursuri, scrie piese proprii şi face transcripţii.
Joi, 10 aprilie, începând cu ora 20,00, sunteţi invitaţi la Club Live,  să descoperiţi cum se regăsesc în spectacol chitaristul, care şi prin compoziţiile proprii tinde să păstreze tradiţiile jazzistice, cu pianistul care se simte în largul lui în aproape toate genurile muzicale (clasic, pop, latino, jazz şi world-music).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare