Știri

Iris la Câmpina, într-un spectacol politizat de organizatori

Vineri seara, la concurenţă cu spectacolele din incinta Ştrandului Tineretului, din cadrul Festivalului Jazz Rock – Câmpina, trupa Iris a fost prezentă la Câmpina. “Irişii” au impresionat plăcut şi în noua lor componenţă, cu Rafael ca solist vocal în locul lui Cristi Minculescu, stabilit în Germania. Mai ales că vocea actualului solist, care nu este nou în lumea muzicală, seamănă cu vocea predecesorului său. Spectacolul s-a desfăşurat în parcarea Complexului Fibec şi a strâns destulă audienţă, în mare parte formată din copii. Cea mai longevivă formaţie de rock din România a abordat multe dintre piesele sale cunoscute, a cântat bine, şi nici nu ne aşteptam să cânte rău. Rău au făcut însă organizatorii că au politizat evenimentul, deşi ei nu recunosc acest lucru, prin invitarea primarului Horia Tiseanu pe scenă.  Şi spunem asta deoarece nu a fost un spectacol organizat de PDL, ci de Asociaţia Eco Natura, care chiar dacă ar putea să pară unora că are portocaliu ascuns sub verdele din siglă, a organizat acest spectacol cu bani europeni, în cadrul unui program de promovare turistică a zonei Câmpina – Brebu, parte a unui proiect cu fonduri UE de promovare a turismului din România. În cuvântul său, edilul municipiului nu a avut referiri cu nuanţe politice, menţionând numai că “sunt un admirator al trupei Iris şi că îi ascult mereu cu plăcere, aşa cum voi face şi la acest spectacol organizat de Asociaţia Eco Natura în cadrul unui proiect cu fonduri europene”.  
Unul dintre organizatori, membru al asociaţiei amintite, ne-a declarat următoarele: “Spectacolul din această seară, încheiat de trupa Iris, este unul dintre evenimentele out-door ale programului nostru de promovare a zonei turistice Câmpina – Brebu, program ajuns anul acesta la a doua ediţie, 2013 fiind ultimul an de implementare a programului. Noi încercăm să promovăm zona turistică amintită, cu principalele sale obiective: Castelul Iulia Hasdeu, Casa domnească de la Brebu ridicată de domnitorul Matei Basarab, Biserica Sf. Nicolae din Slobozia etc.” Un alt organizator, de fapt, gazdă a evenimentului, Daniel Telegescu, manager al Complexului comercial Fibec, a ţinut să ne precizeze că “se pot organiza spectacole valoroase făra a antrena fonduri publice, ci numai bani europeni, cum este cazul Asociaţiei Eco Natura. Sunt multe astfel de ong-uri în ţară care au accesat programe europene pentru promovarea turismului şi organizează spectacole muzicale de calitate. Înaintea celor de le Iris au concertat pe această scenă, adusă de la Bucureşti, şi alţi artişti cunoscuţi. Menţionez că scena este cea mai mare dintre cele aduse la Câmpina pentru astfel de evenimente. Aţi văzut că nu s-a spus nimic despre niciun partid, pentru că nu am vrut să politizăm evenimentul.” Noi credem că, prin invitarea primarului municipiului pe scenă tocmai acest lucru “nedorit” a fost realizat. Mai ales că prezentatorul spectacolului a anunţat spectatorii că pe scenă “va urca primarul oraşului, omul pe care îl apreciaţi atât de mult.” Fără alte comentarii. A.N.

Un comentariu

  1. Va rog sa-mi aratati un primar in Romania care ar fi procedat altfel si am sa propun sa i se ridice o statuie. Face parte din fisa postului, sa fim onesti. Si macar d-l Tiseanu a avut un discurs scurt, altii ar fi lalait-o zeci de minute, doar pentru a fi pe scena cat mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare