Știri

„Inginerii financiare” pentru ca profesorii să-şi poată încasa salariile pentru luna mai

Şedinţă extraordinară a Consiliului Local convocată în regim de maximă urgenţă, joi, 3 iunie. Atât de urgentă că mai mulţi consilieri nici nu au reuşit să ajungă (Gheorghe Tudor, Horaţiu Zăgan, Adrian Piţigoi şi Marian Nistor).
În ce a constat urgenţa? A explicat în plenul şedinţei Consiliului Local chiar primarul Horia Tiseanu: „Este foarte urgentă această şedinţă pentru ca profesorii să-şi poată primi salariile întregi, aferente lunii mai. Apoi, în trimestrul al treilea şi al patrulea, vom vedea…”
Problema a apărut în momentul în care trei unităţi de învăţământ câmpinene au anunţat că nu au sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor salariale. Astfel, deficitul anunţat era de 119.000 lei la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, 10.000 lei la Grupul Şcolar Energetic şi 5.000 lei la Grupul Şcolar Construcţii de Maşini. Împreună cu Direcţia de Finanţe Prahova s-a găsit soluţia redistribuirii din trimestrul al treilea a sumei de 135.000 lei pentru acoperirea acestor cheltuieli de salarizare. De asemenea, la solicitarea Direcţiei de Finanţe, s-a diminuat cu 71.000 lei suma alocată creditelor bugetare aferente trimestrului al treilea, oarecum în schimb, administraţia locală primind 80.000 lei pentru  echilibrarea bugetelor, sumă care provine din cotele defalcate din TVA.
Situaţia le-a fost explicată consilierilor locali de directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu: „Direcţia de Finanţe Prahova ne ia 71.000 lei din cotele defalcate pentru a acoperi deficitul din învăţământ, adică dă banii unor localităţi din judeţ unde sunt probleme cu salariile profesorilor. Pe de altă parte, oarecum în compensare, Finanţele ne dau nouă 80.000 lei pentru echilibrarea bugetului local, rezultând un plus la bugetul nostru local de 9.000 lei. Am rezolvat doar momentan problema drepturilor salariale pentru profesori, dar pe 7 iulie vom avea aceeaşi problemă. Iar va trebui să luăm bani de undeva, nu ştiu de unde. Să vedem ce şi cum va fi atunci. Probabil că vom mai face o rectificare bugetară!”

Un comentariu

  1. Uite, dragilor inca o inginerie financiara: din cati profesori (de matematica, romana si engleza, sa zicem) sunt in Campina, cati credeti ca platesc impozit pentru veniturile obtinute din meditatii? Iaca d-aia sunt necesare apoi inginerii financiare pe la bugete, ca sa-si poata lua m'nelor banii cuveniti dupa lege!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare