Înfiinţarea unei staţii pentru transportul în comun, proiect iniţiat de viceprimarul Ion Dragomir, a generat un nou scandal în Consiliul Local. În proiectul său, al doilea demnitar al municipiului propunea înfiintarea unei staţii staţii de transport public de persoane pe strada Orizontului, pe sensul de mers spre Ploieşti, între Biserica de lemn şi strada care vine de la Autogară, perpendiculară pe Ecaterina Teodoroiu. Noua staţie avea rolul de a o înlocui pe cea din faţa blocul R10 (la parterul căruia funcţionează Casa de Pensii), situată deci la 50 de metri distanţă, vizavi de Casa Tineretului. Despre această din urmă staţie s-a scris mult în presa locală, ea fiind obiectul unei hotărâri de desfiinţare, care a fost aprobată de Consiliul Local în vara anului trecut. HCL-ul respectiv a fost contestat în instanţă, iar până la soluţionarea definitivă a procesului, hotărârea de desfiinţare este suspendată, iar pe cale de consecinţă, staţia cu pricina este în fiinţă. Proprietarii apartamentelor din R10 s-au plâns adeseori reprezentanţilor municipalităţii că viaţa lor a ajuns un calvar. “Când ajungem în parcarea din spatele blocului, ne trezim că nu ne mai putem scoate maşinile, fiindcă acestea sunt blocate de microbuzele staţionate. Nu mai vorbesc de gălăgie şi de mizeria pe care o lasă călătorii în urma lor. Seara, sunt mulţi care stau pe scara blocului şi fac o gălăgie mult mai mare decât ziua. Pe unii tineri fără ruşine i-am surprins chiar făcând sex pe scara blocului. Ne este ruşine să ieşim cu copiii seara din bloc”, au afirmat mai mulţi cetăţeni prezenţi la ultima şedinţă a consilierilor municipali.
În expunerea de motive, viceprimarul Ion Dragomir a subliniat faptul că, prin H.C.L. nr.120/2011, s-a aprobat desfiinţarea staţiei de transport public de persoane situată în municipiul Câmpina, str.Orizontului, f.nr., pe sensul de mers spre Ploieşti, deoarece era amplasată prea aproape de intersecţia cu B-dul Nicolae Bălcescu, ducând la perturbări în trafic, precum şi din cauza nemulţumirilor locatarilor blocului R10. S-a reliefat, de asemenea, necesitatea existenţei unei staţii intermediare între cele două autogări ale oraşului şi staţia Pram, această măsură venind în sprijinul locuitorilor municipiului Câmpina, dar şi al operatorilor de transport. Cu toate că, înainte de şedinţă, primarul a fost de acord cu iniţiativa adjunctului său (ambii demnitari câmpineni au fost la locaţia noii staţii, situată mai departe de blocuri, pentru a nu deranja locuitorii acestora), în ciuda îndemnului liderului lor, consilierii PDL nu au votat pentru desfiinţarea staţiei din faţa blocului R10, respectiv pentru aprobarea proiectului de hotărâre iniţiat de viceprimar. Cum pentru înfiinţarea staţiei era nevoie de votul a 2/3 din numărul total al consilierilor (fiind o problemă care privea administrarea domeniului public al oraşului), iar alianţa USL – PP-DD are numai 12 consilieri, proiectul viceprimarului a căzut. Unii au pus acest lucru pe seama unei răzbunări a consilierilor PDL, nemulţumiţi de faptul că actuala majoritate din Consiliul Local, formată din aleşii USL şi PP – DD le-a picat mai multe proiecte, dintre care câteva fuseseră iniţiate chiar de edilul-şef. Horia Tiseanu i-a îndemnat pe consilierii săi la votarea proiectului, dar refuzul acestora de a vota proiectul nu înseamnă că nu ar fi fost posibilă realizarea unui asemenea scenariu de manipulare de către conducerea PDL Câmpina, pentru derutarea electoratului şi a adversarilor politici. A.N.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!