Știri

Înfiinţarea PMP Câmpina – o mişcare politică previzibilă

Imediat după Paşte, în municipiul nostru a luat fiinţă o organizaţie a Partidului Mişcarea Populară. O mişcare previzibilă, cea a înfiinţării Mişcării Populare în Câmpina, după ce PMP a intrat şi pe eşichierul politic al capitalei judeţului.  Partidul Mișcarea Populară a fost creat, la sfârşitul anului trecut, în urma strângerii semnăturilor cerute de lege de către Fundaţia Mişcarea Populară, preşedintele său interimar fiind ales fostul deputat pedelist Eugen Tomac. 
La începutul acestui an, mai mulţi deputaţi au anunțat în Parlament că au demisionat din PDL pentru a se alătura Partidului Mișcarea Populară. Între ei erau foștii miniștri Elena Udrea şi Toader Paleologu, deputații Florin Popescu, Aurelian Popescu, Adrian Gurzău, Florin Secară, Camelia Bogdănici, Petru Movilă, Ştefan Bucur Stoica şi Dragoş Gunia, senatorul Andrei Voloşevici. În aceste condiţii şi sub aceste auspicii, în a treia zi de Paşte, într-un apartament de la parterul unui bloc de pe Bulevardul Carol I (vizavi de Biserica “Adormirea Maicii Domnului”), jurnaliştii câmpineni au fost invitaţi la o conferinţă de presă a conducerii interimare a PMP Câmpina, în care s-a anunţat oficial înfiintarea organizaţiei în sediul găzduit de apartamentul amintit. 
Prezent la conferinţa de presă, Florin Marcu, fost consilier municipal PNDC (ulterior, PDL), şi fost candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean din partea Partidului Verzilor, s-a dovedit a fi singurul politician local mai cunoscut din PMP Câmpina. “Rolul meu a fost să ajut la închegarea organizaţiei, să adun lupii, cum îi numesc eu pe militanţii partidului, în această nouă construcţie politică, care s-a născut cu greutate, chiar cu o oarecare întârziere faţă de organizaţia de la Ploieşti, nu fără fricţiuni. […] Calea noastră este cea luminată şi dreaptă, iar dacă simt că ne vom abate de la această linie, eu sun adunarea lupilor mei”, a ţinut să declare Florin Marcu, liderul informal al organizaţiei, sub imperiul Săptămânii Luminate. Preşedintele interimar (până la organizarea de alegeri statutare), este Robert Cătălin Minea, om de afaceri, cu firme în domeniul construcţiilor, neimplicat politic până în prezent. 
“Vedetele” întâlnirii au fost europarlamentarul Cristian Preda – în opinia căruia, „95% dintre susţinătorii noştri sunt simpatizanţi ai preşedintelui Băsescu, care susţine PMP, iar după decembrie 2014, va face politica PMP” -, şi senatorul Andrei Voloşevici, fost primar al Ploieştiului, rostitorul unor declaraţii care nu au ieşit din tiparele politicianismului dâmboviţean: “sunt un membru simplu, nu am nicio funcţie de conducere în partid, dar vă pot spune că deciziile le luăm împreună, nimeni nu ne dictează nimic de la centru”, “suntem pregătiţi să facem un alt fel de politică” şi alte clişee la care recurg, de obicei, cei aflaţi la un nou început de drum politic, la conducerea unui nou partid. Rămâne de văzut, pe 25 mai, la alegerile europarlamentare, câţi câmpineni vor fi atraşi de doctrina PMP şi de promisiunile liderilor săi. A.N. 

Un comentariu

  1. Din nefericire PMP este inca slab organizat, aici, in Spania in zona Madrid nu exista absolut nimic, are un presupus reprezentant prin zona barcelona, care nu raspunde la email.

    Spania este cat doua Romanii ca suprafata si populatie 47 mil. este cam cant ro. bg. hu la un loc. Sa locuiesti in bulgaria si sa zici ca undeva pe la Budapesta exista un om care se ocupa de acea zona, dar nu raspunde la email, este zero. In acest mod nu vad cum am putea invinge mamultul psd-pcr.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare