Știri

Încă o dovadă a „priceperii” actualilor guvernanţi: “Proiectul bugetului pe 2012 a fost încropit la repezeală şi fără niciun fundament”

susţine senatorul social-democrat George Severin
La ultima sa conferinţă de presă, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, senatorul câmpinean George Severin i-a anunţat pe jurnaliştii prezenţi că nu a mai depus  niciun amendament la  proiectul de buget pe anul 2012, care a fost votat ieri, în Parlament, motivul constituindu-l faptul că „anul trecut au picat toate cele peste 6.000 de amendamente ale Opoziţiei la proiectul de buget doar pentru că veneau din partea Opoziţiei şi mi s-a părut ridicol ca anul acesta să mai vin cu vreun amendament care să aibă aceeaşi soartă”. Totodată, senatorul a atras atentia asupra unui lucru care frizează absurdul: în bugetul României pe acest an nu există niciun ban alocat alegerilor, nici celor locale, nici celor parlamentare. “Am impresia că guvernanţii au încropit acest buget fără niciun fundament. Au plecat de la o sumă reprezentând cheltuielile totale cu funcţionarea aparatului de stat şi au căutat apoi tot felul de surse de venit, indiferent cu ce preţ se vor obţine acestea, numai pentru ca sursele atrase să acopere toate cheltuielile previzionate. Adică au procedat invers decât era normal şi total neprofesionist.” 
Şi ca să argumenteze de ce consideră că guvernanţii vor administra “şmechereşte” bugetul statului, “întocmai ca o firmă de colţ de stradă care ţine contabilitate dublă”, senatorul a prezentat numeroase deficienţe ale proiectului bugetului de stat pe 2012. Astfel, în afară de nealocarea fondurilor pentru organizarea alegerilor, se poate observa dorinţa Puterii de a mări bugetele alocate parchetelor, serviciilor secrete şi ANI, adică instituţiilor de forţă. Cu toate eforturile Opoziţiei, care a încercat să stopeze mărirea lor, bugetele instituţiilor de forţă vor creşte cu circa 60%. Aceasta în timp ce a fost diminuat considerabil bugetul Autorităţii Electorale Permanente, instituţia care va organiza practic şi va supraveghea buna desfăşurare a alegerilor. De asemenea, se poate observa că s-au închis numeroase spitale, dar sunt prevăzuţi, pentru anul viitor, 350 milioane lei pentru realizarea unor bazine de înot şi săli de sport în mediul rural. La un PIB prognozat a avea valoarea de circa 579 miliarde de lei (134 miliarde euro), se preconizează o creştere a veniturilor cu 13,5 miliarde lei, din care 12 miliarde lei din fonduri europene, ceea ce înseamnă o creştere infimă, care nu justifică privaţiunile indurate de  populaţia României din cauza austerităţii bugetare impuse de actuala Putere, ce nu a fost în stare să aplice măsuri reale de relansare a economiei, practicând doar tăieri de pensii şi salarii. “Guvernanţii s-au bazat, în proiecţia veniturilor atrase la bugetul de stat, pe accesarea proiectelor europene, cu finanţările corespunzătoare, într-un grad mult mai mare decât s-a reuşit până acum, un lucru care este greu de presupus că se va întâmpla”, a mai precizat senatorul George Severin.

Un comentariu

  1. Fost profesor de istorie comunista si trecut membru al pnl si pd-l (pe listele cariua a fost ales senator), psd-istul georgica severin ar face mai bine sa taca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare