Știri

În primele săptămâni ale anului, încasări bune la bugetul câmpinean

Începând cu 6 ianuarie 2014, funcţionarele casieriei Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Câmpina au început să încaseze impozite şi taxe de la cetăţenii municipiului. Cei mai conştiincioşi s-au dovedit, ca de fiecare dată, pensionarii. Persoanele de vârsta a treia, mai puţin cheltuitoare decât persoanele celorlalte vârste (poate şi din cauză că pensiile, în general, sunt mai mici decât salariile), au fost primii contribuabili care s-au achitat de sarcinile fiscale în săptămâna 6-13 ianuarie 2014. Au fost încasate în această perioadă peste 2.500 de impozite pe clădiri, terenuri şi maşini. Cuantumul acestor obligaţii fiscale achitate a depăşit 360.000 de lei, de două ori mai mult decât s-a încasat în aceeaşi perioadă, în anii precedenţi. În continuare, media zilnică a încasărilor a mai scăzut, dar după două săptămâni, de la populaţie tot se încasaseră impozite de peste 550.000 de lei.

Toţi câmpinenii care, până la 31 martie 2014, îşi vor achita în totalitate, deci pentru tot anul în curs, impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport proprii, vor beneficia de o reducere de 10%. Deşi, din acest an, şi firmele beneficiază de această bonificaţie de 10%, reprezentanţii societăţilor comerciale nu s-au înghesuit să-şi achite integral impozitele amintite mai devreme, ceea ce ne facem să credem că grija pentru asigurarea unor lichidităţi cât mai mari necesare rulajului, fără ajutor bancar, este mai mare decât uşurarea resimţită la plata integrală a unor impozite şi la plăcerea de a obţine o reducere de 10%. Privind retrospectiv, conducerea Direcţiei Economice este mulţumită de gradul de colectare al impozitelor şi taxelor locale în anul precedent. Valoric, mulţumirea finanţiştilor municipalităţii se poate cuantifica în următoarele cifre: în 2013, populaţia a plătit taxe şi impozite în valoare totală de aproximativ 6,73 milioane lei, iar agenţii economici au plătit în contul obligaţiilor fiscale datorate municipalităţii 8,5 milioane lei. La finalul anului trecut, în cazul cetăţenilor, gradul de colectare a fost de 87%, iar în cazul agenţilor economici, 96,15%. A.N.  

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare