Știri

În octombrie se va deschide Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului SanConfind

Lunile trecute, în cadrul Policlinicii SanConfind (pe noua ei denumire, Ambulatoriul de specialitate), au fost deschise mai multe cabinete medicale (Gastroenterologie, Obstetrică-ginecologie, Dermato-venerologie, Pediatrie-neonatologie, Gastroenterologie), precum și un punct de recoltare a probelor biologice de laborator (la ”Casa cu lei”, lângă Liceul Forestier). 
În prezent, conducerea SanConfind se pregătește intens pentru darea în funcțiune a unei noi structuri a spitalului din Poiana Câmpina: Secția de obstetrică-ginecologie. Ea nu trebuie confundată cu cabinetul medical având același nume, ce face parte din cadrul Ambulatoriului de specialitate SanConfind. Dacă nu va apărea ceva neprevăzut care să întârzie lucrările aflate deocamdată în grafic, Secția de obstetrică-ginecologie SanConfind va fi funcțională luna viitoare. În săptămânile care au rămas până la inaugurare, se vor finaliza toate lucrările rămase de executat și se va achiziționa toată aparatura medicală necesară, echipamentele fiind toate de ultimă generație. Pentru zona de nord a județului Prahova, va fi cea mai modernă și mai performantă ”maternitate”, cu ghilimelele de rigoare, deoarece termenul desemnează o unitate spitalicească dedicată exclusiv specialităților obstetrică, ginecologie și neonatologie, iar nu o secție a unui spital. Serviciile oferite de SanConfind sunt de obstetrică (fiziologică și patologică) și ginecologie, pentru ultima existând, de asemenea, o sală de intervenții chirurgicale. Secția de obstetrică-ginecologie va avea un complex de sterilizare, un bloc de nașteri pe cale naturală, un bloc operator pentru operații cezariene și pentru patologie genitală, o farmacie proprie și un salon post-operatoriu cu trei paturi.  
Blocul de nașteri are săli de travaliu dotate cu tehnologie modernă și performantă, pentru urmărirea și desfășurarea în siguranță a oricărui tip de travaliu, inclusiv a celui cu risc crescut . Pe durata travaliului, gravidele sunt atent monitorizate de către personalul medical. Viitoarele mame vor învăța aici cum să găsească cea mai confortabilă poziție în travaliu, în vederea diminuării durerii.
După ce va ieși din sala de nașteri sau, eventual, după îngrijirea în compartimentul ATI cu trei paturi (dedicat secției Obstetrică-ginecologie),  mama va sta cu nou-născutul în același salon, beneficiind de așa-zisele servicii de rooming-in (pat pentru mamă și pătuț pentru nou-născut). Ea va fi asistată permanent de o asistentă și o infirmieră. Rezervele secției sunt cu unu sau două locuri, dar toate saloanele beneficiază de servicii rooming-in. Sistemul rooming-in ajută ca adaptarea copilului la mediul extern să fie mai ușoară. Imediat după ce a venit pe lume, nou-născutul va ajunge în compartimentul Neonatologie, unde va sta până va ieși mama din sala de nașteri sau din salonul post-operator (compartimentul ATI). La neonatologie, puiul de om va fi controlat și evaluat până la cel mai mic detaliu, cu cea mai mare rigoare.  Pentru o naștere normală, durata medie de internare este de două-trei zile.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare