Acest proiect politic pe care îl am în minte și în suflet de peste 20 de ani este expus alegătorilor pentru cele două mari etape ale alegerilor care ne stau în față: alegerile locale și parlamentare. Pentru a-l putea bine înțelege îl prezint ca pe un tot unitar, chiar dacă, în timp, vocea partidului se va auzi la nivele diferite.
Pentru alegerile locale din Câmpina și județul Prahova, precum și pentru cele parlamentare, partidul nostru va avea în centru COPILUL: sănătatea și educația, pentru că de sănătatea și educația copiilor noștri este legată cea a națiunii noastre, acum și în viitor. De aceea, în primul rând, partidul va favoriza proiectele de încurajare a natalității care să permită nașterea unora ca Eminescu, Enescu, Coandă, Blaga (toți din familii cu mai mulți copii)
Legată de natalitate este familia naturală a cărei încurajare și ocrotire o punem pe un plan important.
Foto: Pixabay |
Dar preocuparea cea mai importantă și încă foarte actuală este dată de situația specială a României în ceea ce privește fenomenul-tară al societății noastre: abandonul de copii.
Am uimit o lume întreagă, după deschiderea României din 89, prin numărul mare de copii abandonați. Revoluția ne-a găsit apoi cu 100.000 de copii abandonați, dar după 30 de ani de la revoluție numărul încă este de 55.000 de copii, iar fenomenul este încă prezent, ultimele semnalări din mass-media, radio, tv fiind de aproximativ 1.000 de copii/ an. Diverși reporteri și canale de televiziune semnalează și atrag atenția asupra fenomenului, iar din când în când auzim câte un glas al unor tineri care au ieșit din sistem în societate povestind viața de chin prin care au trecut.
S-ar părea că nu este o problemă care să ne preocupe, dar este încă și foarte mare căci acești copii pentru care societatea a făcut eforturi de îmbunătățire a situației, crescând și ajungând adulți, devin ușor de recrutat atât de proxeneți și de traficanți de droguri sau/ și de persoane, cât și viitori violatori, criminali sau tâlhari. Și aici este locul intervenției și răspunderii primarilor. „Ei nu sunt copiii nimănui, ci sunt ai noștri ca societate. Iar stadiul în care societatea noastră se află este perfect reprezentat de felul în care îi tratăm. Schimbând ceva în viețile lor, ne schimbăm pe noi în bine” (Vlad Alexandrescu, senator USR)
De aceea, ne propunem ca printre alte preocupări ale primăriei să intre supravegherea și încurajarea intregrării acestor copii aflați în grija statului încă din adolescență pentru a avea o meserie în piața muncii. La ieșirea din „sistem”, acestor copii li se pot oferi adăposturi tip garsoniere în care să-și poată continua viața sau a-și întemeia o familie. Astfel primarul, din oricare partid ar proveni, poate și trebuie să aibă o inimă de tată pentru acești copii.
Totodată, prezența partidului în forul legislativ va susține încurajarea adopțiilor naționale sau/ și internaționale ca pe un drept al copilului de la o vârstă cât mai fragedă.
În ceea ce privește educația, aceasta este privită de noi ca o necesitate absolută încă de la vârsta cea mai fragedă, favorizând-o pe cea din familia naturală chiar în primii 7 ani de viață, conform tradițiilor poporului nostru.
În acest sens, vom încuraja prin legi speciale adresate mamelor (cu sau fără partener stabil) îngrijirea copilului sau copiilor cel puțin până la vârsta de la 7 ani.
Vom încerca să facem cât mai mult pentru prevenirea dispariției României, a poporului român și a limbii române.
Maria Zaharia, președinte PNȚ-Maniu Mihalache, filiala Câmpina
(CÂMPINA – AGENDA ELECTORALĂ 2020)