În aprilie 2014, prin HCL consilierii municipali îşi exprimau intenţia de a prelua, în numele municipalităţii, clădirile şi terenul care au aparţinut fostei Unităţi de Radare de pe dealul Muscel, denumit în contabilitatea ministerului imobilul 1608. MAN a decis să cedeze Câmpinei terenul după mulţi ani de intervenţii ale primarului Horia Tiseanu pe lângă reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. Singura condiţie impusă de diriguitorii MAN este ca terenul să nu rămână neutilizat. Aproape un deceniu au făcut demersuri pe lângă forurile centrale competente reprezentanţii primăriei câmpinene. Abia la sfârşitul lunii martie, la sediul executivului local a sosit o adresă de la Ministerul Apărării prin care se comunica acordul cu privire la transferul către Câmpina al fostei Unităţi de Radare, ministerul de resort cerând totodată şi emiterea în regim de urgenţă a unei hotărâri a Consiliului Local pentru preluarea obiectiv menţionat, cu precizarea investiţiei care se va realiza în respectiva locaţie.
Discuţiile consilierilor pe marginea proiectului de hotărâre au fost multe, iar variantele privind preluarea acestui imobilul, la fel de numeroase, fiindcă terenurile şi clădirea fostei Unităţi de Radare sunt în prezent grevate de sarcini, în condiţiile în care MAN a închiriat acum câţiva ani imobilul unei societăţi locale. Administratorul acestei firme, prezent în sala de şedinţe, a informat consilierii despre sumele investite în construcţia unei ferme zootehnice (peste un miliard de lei vechi, după declaraţia chiriaşului), ca şi despre faptul că acel contract de închiriere expiră în anul 2021. Paul Moldoveanu, secretarul municipiului, l-a contrazis, afirmând că terenul fostei unităţi militare este închiriat până în noiembrie 2015. S-a hotărât ca pe acel teren să se construiască un complex sportiv. Ulterior acelei şedinţe, MAN a comunicat Primăriei că este necesară completarea HCL nr.56/2014 care să reglementeze situaţia imobilului la finalizarea contractului de închiriere, precum şi posibilitatea acordării unui termen de graţie, în condiţiile în care nu se mai intenţionează prelungirea acestui contract. Solicitarea ministerului este întemeiată pe faptul că între acesta şi o persoană fizică autorizată este încheiat un contract pe o perioadă de 6 ani, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul părţilor, pentru o nouă perioadă, în condiţiile în care chiriaşul şi-a îndeplinit obligaţiile stabilite în contractul iniţial, iar imobilul este în continuare disponibil. Pentru a respecta întocmai punctul de vederea exprimat de M.Ap.N. primarul Horia Tiseanu a întocmit un nou proiect de hotărâre privind preluarea imobilului nr.1608 de către Câmpina, propunând, de asemenea, revocarea H.C.L. nr. 56/2014. Edilul-şef al municipiului a cerut reglementarea situaţiei imobilului la finalizarea contractului de închiriere, precum şi posibilitatea acordării unui termen de graţie, în condiţiile în care nu se mai intenționează prelungirea acestui contract. Concret, Horia Tiseanu a supus votului un proiect de hotărâre prin care se dă chiriaşilor posibilitatea de a mai rămâne în acel spaţiu până la sfârşitul lui 2015. “Se aprobă preluarea contractului de închiriere, aflat in derulare de către MAN pentru imobilul 1608 Câmpina, până la finalizarea acestuia, respectiv 1 mai 2015, şi se acordă un termen de graţie chiriaşului, până la 31 decembrie 2015 pentru eliberarea amplasamentului”, se stipulează în noua hotărâre, conform căreia, municipalitatea e obiligată să construiască acel complex sportiv-cultural în maximum şase ani, în caz contrar domeniul revenind în administrarea statului. A.N.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!