Știri

În doi-trei ani, la Poiana Câmpina va funcţiona cel mai modern spital din judeţ

Anul trecut, pe piaţa serviciilor medicale private din judeţul nostru a apărut o nouă firmă, care are toate şansele să devină cea mai importantă: Centrul Medical SanConfind Câmpina, o societate în care acţionarul majoritar (70% din acţiuni) este Confind SRL. Pentru că în ţara noastră serviciile medicale de stomatologie au încă un important potenţial de dezvoltare, în august, SanConfind a înfiinţat în Câmpina, pe strada Progresului, Centrul Stomatologic DentActiv, brandul pe partea de stomatologie a Centrului Medical SanConfind şi cel mai modern şi mai performant cabinet stomatologic din municipiu, în care s-a investit o jumătate de milion de euro. Iniţiatorul proiectului SanConfind, preşedintele Confind SRL, Ioan Simion, ne declarase în vară că “pentru început, SanConfind trebuie văzut că proiectul unei mari policlinici private, dar anticipăm, în viitorul apropiat, şi înfiinţarea unui mare spital privat. În primă fază, ne-am gândit la SanConfind ca la un centru medical complex, cu zeci de cabinete medicale de specialităţi foarte diverse, toate adunate într-o singură clădire, la parterul căreia să funcţioneze numeroase laboratoare medicale complete şi complexe, astfel încât pacienţii să-şi facă toate analizele medicale şi să îşi găsească cele mai bune îngrijiri medicale în aceeaşi locaţie. Suntem în căutarea unei clădiri spaţioase care să poată găzdui Centrul Medical SanConfind.” Iată că, la numai câteva luni de la această declaraţie, proiectul unui mare şi modern spital SanConfind începe să prindă contur şi consistenţă. Nu cu mult timp în urmă, o licitaţie organizată de Primăria Poiana Câmpina pentru concesionarea fostei clădiri a spitalului din comună (care a funcţionat, până la începutul acestui an, ca secţie exterioară a Spitalului Municipal), a fost câştigată de Centrul Medical SanConfind. Imobilul a fost evaluat la circa 3.000.000 euro, iar concesionarea s-a făcut pe 49 de ani. Pentru a afla cât mai multe despre acest proiect generos numit Centrul Medical SanConfind, am stat de vorbă cu Ioan Simion, preşedintele Confind SRL.
 Reporter: La un an de la înfiinţare, Centrul Medical SanConfind a devenit deja un nume în domeniul serviciilor medicale private.
Ioan Simion: Sunt mulţumit de felul în care au evoluat lucrurile până acum. Am înfiinţat Centrul Medical SanConfind ca pe o societate care să rescrie calitatea serviciilor medicale, ştiut fiind faptul că sistemul public de sănătate are o situaţie precară. În România, sănătatea este în mare suferinţă de mulţi ani. Aşadar, Centrul Medical SanConfind este o persoană juridică pe care am creat-o cu scopul de a se ocupa de sănătatea persoanelor fizice, o societate medicală în care, conform legii, Confind SRL are 70% din acţiuni, restul acţionariatului revenind unor medici. Primul pas făcut de SanConfind a fost înfiinţarea Centrul Stomatologic DentActiv, pe strada Progresului, pentru salariaţii societăţii noastre, dar şi pentru locuitorii zonei Câmpina. Activitatea cabinetelor stomatologice ale centrului este benefică pentru comunitatea locală, beneficiu ce va creşte în timp, odată cu mărirea adresabilităţii publicului la aceste două cabinete. Şi nici nu poate exista o altă evoluţie, de vreme ce aparatura medicală este de ultimă generaţie, costurile acesteia ridicându-se la câteva sute de mii de euro. DentActiv este cel mai modern şi mai performant centru stomatologic din jumătatea nordică a judeţului, dispunând de un aparat laser produs de firma Fotona, primul fabricant mondial din domeniu, aparat ce-şi găseşte aplicaţii în orice tip de intervenţie din medicina dentară. Tratamentul cu laserul (care poate fi folosit, în special, la afecţiunile copiilor, dar nu numai), este nedureros şi favorizează o vindecare mult mai rapidă decât în cazul tratamentelor clasice. După primul pas, SanConfind l-a făcut rapid şi pe al doilea: demararea proiectului unui mare spital privat.
Rep: În vară, într-un interviu acordat ziarului nostru, spuneaţi că, pentru prima etapă, proiectul SanConfind înseamnă realizarea unei mari policlinici private, iar ulterior, chiar înfiinţarea unui spital modern şi complex. Să înţeleg că aţi trecut deja la a doua etapă?
I.S.: Se poate spune şi aşa. De fapt, nu am ars prima etapă, ci am combinat-o cu a doua, pentru a grăbi evoluţia şi dezvoltarea SanConfind. Oricum, în funcţie de posibilităţi, mai devreme sau mai târziu, noi aveam de gând să înfiinţăm un spital privat cu servicii medicale ireproşabile. Recent, am câştigat concesionarea clădirii fostului spital de la Poiana Câmpina, ale cărui secţii au fost mutate, la începutul acestui an, la Câmpina, în cadrul Spitalului Municipal. În ianuarie 2012, după semnarea contractului de concesiune, ne vom apuca de treabă, pentru că imobilul de la Poiana Câmpina, de dimensiuni notabile, necesită ample lucrări de renovare. După reabilitarea clădirii, ne-am propus ca, în doi-trei ani, să înfiinţăm aici o mare unitate spitalicească; de fapt, un spital modern şi polispecializat, combinat cu o policlinică având numeroase cabinete şi laboratoare medicale, care să asigure servicii la standarde europene.
Rep: Care vor fi specialităţile Spitalului SanConfind de la Poiana Câmpina?
I.S.:  Clădirea viitorului spital are 4000 m.p. suprafaţă construită desfăşurată,  suficientă pentru a găzdui domenii medicale diverse. De la începutul secolului trecut şi până prin anii 1970, la Poiana au funcţionat băi sărate de la nişte izvoare situate pe un deal, Măgura, nu departe de locaţia pe care am concesionat-o. Băile erau cunoscute şi apreciate în întreaga ţară. Înainte de închiderea lor, băile sărate au asigurat comunei statutul de staţiune balneară. Apa acestor izvoare are un înalt grad de concentraţie de săruri minerale (de 250 g/l) şi recunoscute efecte curative. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la redeschiderea acestor băi, pentru ca Poiana să redevină staţiune balneară, statut care îi va asigura o oarecare prosperitate şi va compensa sărăcirea bugetului local din cauza declinului uzinei Petroutilaj. De fapt, noi vom capta apa sărată de la izvoare şi o vom aduce, prin conducte, în incinta spitalului, pentru a-i asigura astfel un prim domeniu de activitate: balneoterapia. Vom realiza şi un bazin pentru stocarea, pe timpul nopţii, a apei sărate de la izvoare, astfel încât se se poată asigura consumul, oricât de mare, necesar în timpul tratamentelor zilnice. Se vor putea face băi calde, băi reci, cu nămol sapropelic adus de la Techirghiol sau de la Amara. Pe lângă balneoterapie, un etaj al spitalului va fi destinat fizioterapiei şi tratamentelor de recuperare medicală.
Rep: La ce alte domenii medicale v-aţi mai gândit?
I.S.:  Un alt domeniu la care ne-am gândit este cel al imagisticii medicale, de la radiografiile clasice până la rezonanţa magnetică nucleară, activitate care va ocupa şi ea un etaj. Vom asigura toate tehnologiile disponibile astăzi, cu care medicii „scanează” corpul uman. La Spitalul SanConfind se vor putea face examinări prin rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, radiologie, mamografie, ecografie etc.  Al patrulea domeniu va fi cel de laborator, în cadrul căruia se vor putea face analize medicale dintre cele mai complexe. Pentru toate domeniile amintite, dotările în aparatură medicală vor fi de ultimă generaţie, la fel de performante ca şi la cabinetele stomatologice DentActiv. În cadrul Policlinicii şi a Spitalului SanConfind vom căuta să umplem toate golurile existente în cadrul serviciilor medicale din Câmpina. Şi mă gândesc aici la diabetologie, ţinând cont că, în Câmpina, de ani de zile, nu mai există un medic specializat în diabet si boli de nutriţie. Recent, o directivă a UE stimulează libera circulaţie medicală. Asta înseamnă că oricare cetăţean al UE se poate trata în orice ţară din UE. Orice neamţ, de exemplu, poate veni în România să se trateze, tratamentul fiindu-i subvenţionat de casa lui de asigurări. De aceea, ne-am gandit să folosim, în proiectul SanConfind, turismul medical. După Franţa (40%), România deţine cea mai mare pondere (30%), din totalul surselor balneare ale Europei. Vest-europenii cunosc calitatea staţiunilor balneare româneşti. Important este să ştim cum să-i atragem şi prin calitatea serviciilor oferite de personalul medical. De aceea, vom realiza, la Poiana, şi un hotel al spitalului, legat de acesta din urmă printr-un tunel, hotel care va găzdui familiile pacienţilor veniţi la tratamente de recuperare medicală. Ca o urmare firească a hotelului, vom deschide şi un restaurant adaptat la nevoile pacienţilor. Nu va lipsi nici farmacia spitalului. Balneoterapia, stomatologia şi chirurgia plastică şi reparatorie sunt cele mai căutate domenii medicale din România de către străini. De aceea, un alt domeniu de activitate al Spitalului SanConfind va fi chirurgia plastică şi reparatorie. În plus, vom amenaja spaţii verzi şi de relaxare în curtea spitalului, dar vom înfiinţa, de asemenea, şi un centru turistic. Scopul acestuia va fi atragerea turiştilor străini şi asigurarea pentru pacienţii noştri a unor trasee turistice pe Valea Prahovei sau în alte zone cu potenţial turistic, pentru realizarea unui adevărat şi complet turism medical. Nu ştim în cât timp vom realiza proiectele amintite, dar acesta este visul nostru, pe care sunt sigur că vom avea tăria de a-l transforma în realitate. 

2 Comentarii  

  1. fffff,bine chiar aveam nevoie de asemenea spital,m-ar interesa unde se pot trimite curicilum,va rog sa-mi dati un mail,eu lucrez de moment in spania chiar in domeniu,am ceva experienta dar mi-as dori sa vin in tara si sa pot ingriji batrani si bolnavi nostri multumesc adresa de mail este:doy67ada@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare