Știri

În Consiliul Local, primarul şi viceprimarul s-au contrat fără menajamente pe problema câinilor comunitari

La ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir au sărit ca arşi (să nu spunem: ca muşcaţi de un câine comunitar agresiv), atunci când un consilier s-a întrebat de ce nu se rezolvă odată problema câinilor fără stăpân din oraşul nostru. Cearta dintre primii demnitari ai Câmpinei a fost cu atât mai neaşteptată cu cât a izbucnit la discuţiile din finalul adunării, la capitolul Diverse, atunci când, de obicei, atmosfera este mai destinsă, fiindcă aleşii noştri, istoviţi de energia consumată în timpul dezbaterii punctelor de pe ordinea de zi, îşi strâng lap-top-urile şi se pregătesc să încheie întâlnirea. Gâlceava “înţelepţilor” din fruntea Primăriei s-a lăsat cu destăinuiri care nu aveau deloc un parfum de colaborare armonioasă, ci doar puternicul iz al prafului de puşcă. Am aflat, astfel, de la Ion Dragomir că şeful său ierarhic nu poate fi găsit niciodată la prima oră a programului Primăriei, iar de la Horia Tiseanu, că vicele dispare adesea din sediul executivului local după ora 10.00. Bineînteles, nu s-au avansat mai multe informaţii pe aceste “contre”, dar noi bănuim că se întâmplă aşa, pentru că aşa trebuie să se întâmple. În perioadele de timp amintite, cei doi edili nu pot fi decât pe teren, preocupaţi cu rezolvarea problemelor obştii, iar faptul că sunt oameni (că doar i-am ales dintre noi), şi nu extratereştri, îi împiedică să se teleporteze într-o secundă la “bază”.
Primul a răbufnit viceprimarul Ion Dragomir: “Problema câinilor comunitari este tot nerezolvată, pentru că primarul a vrut să ridice aceşti câini cu Chirobocea (patronul firmei Alextib, câştigătoarea licitaţiei pentru acest serviciu prin neprezentarea niciunui contracandidat – n.red), iar acesta nu a început nici acum treaba. Eu am vrut să lucrăm, ca şi până acum, cu firma doamnei Herescu de la Boldeşti Scăieni, cu care am obţinut rezultate bune, dar nu mi s-a mai permis acest lucru. Primăria a fost foarte îngăduitoare cu firma lui Chirobocea, care nu avea avizele de la Direcţia Sanitar-Veterinară, aşa cum nu le are pe toate nici azi. Acum, situaţia s-a agravat, dar eu nu am nicio vină. Întrebati-l pe primar de ce s-a ajuns aici. Ceea ce este şi mai grav este că Primăria i-a plătit firmei cu care s-a încheiat contractul, pe luna februarie, 9000 de lei, deşi nu a fost strâns niciun câine din Câmpina.”
Primarul nu a negat spusele viceprimarului, explicând însă că “banii respectivi au fost plătiţi, pentru că azilul chinologic de la marginea oraşului a fost radical modernizat de firma câştigătoare a licitaţiei, iar pentru toate lucrările efectuate noi am considerat oportun să plătim acesti bani”. Firmei Alextib i s-au făcut, într-adevăr, concesii pentru a-şi pune la punct toate aprobările şi avizele necesare, dar la fel de adevărat este faptul că ea a reabilitat adăpostul de la ieşirea spre Telega prin lucrări costisitoare. Firmei îi mai lipseşte un aviz de la DSV Prahova, iar din această cauză nu poate începe lucrul. Alextib va primi lunar sume de bani pentru serviciul de ecarisaj prestat, spre deosebire de firm de la Boldeşti-Scăieni, căreia i se plătea o sumă fixă (140 de lei), pentru fiecare câine ridicat şi adăpostit în azilul din acel oraş. Adversarii lui Dragomir susţin că suma plătită doamnei Herescu o încuraja să nu strângă niciodată toţi câinii, ba chiar să mai aducă “răbdăi” din afara oraşului. Pe de altă parte, nici suma plătită lunar nu garantează în mod absolut că firma Alextib va dori să rezolve cât mai repede problema pe care cetăţenii oraşului au considerat-o mereu de o mare gravitate.
După terminarea şedinţei, solicitat să răspundă cum vede rezolvarea problemei câinilor comunitari, viceprimarul Ion Dragomir ne-a declarat: “Sunt nemulţumit pentru faptul că nu pot să-mi exercit atribuţiile de viceprimar, pentru faptul că se bagă peste mine (primarul Horia Tiseanu – n.red.), iar în momentul în care se bagă peste mine şi îmi controlează şi direcţionează oamenii din subordine, aceştia nu mă mai ascultă, ceea ce mă nemulţumeşte total. Una peste alta, toate acestea nu fac  bine, deoarece eu nu pot să-mi duc la bun sfârşit activitatea, iar acest lucru nu are cum să mă bucure. Mă bucur însă că a fost în sala de şedinţe şi fata de la ADPP, care, de la o vreme, nu mă mai ascultă, fiindcă o scarpină între coarne primarul, ca să folosesc o expresie populară cunoscută. Dar, în viitor, o să încerc să iau măsuri disciplinare, pe care, din păcate, în Primărie nu le pot lua aşa cum puteam s-o fac în sectorul privat, acolo unde am activat cândva. Dacă eram lăsat liber, problema câinilor comunitari era rezolvată până acum. Pentru luna februarie, s-au plătit de către Primărie 9000 de lei pentru strângerea câinilor comunitari, fără să se strângă niciun câine de pe domeniul oraşului.” A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare