Știri

Halloween 2012, Frizzly şi Gărgăriţa Uriaşă

“Când sărbătorim ziua de Halloween, ne depăşim fricile, nu le cultivăm”. Sub această deviză, Clubul de limbă străină şi activităţi recreative Frizzly a organizat vineri, 1 noiembrie, la Casa Tineretului, spectacolul educativ pentru copii de toate vârstele intitulat “Cea mai mare oră de engleză distractive din lume! – Povestea Gărgăriţei Uriaşe”.
Spectacolul interactiv a avut loc cu ocazia sărbătorii de Halloween, care, pentru cei ce studiază limba engleză, a reprezentat un moment oportun de a face practică prin punerea în scenă a unei piese de teatru.
Evenimentului a avut un scop pur educativ, acela de a-i îndruma pe copii spre activităţi cât mai benefice, utile şi înrudite interdisciplinar, atunci când vor să petreacă împreuna timpul liber sub forma unei petreceri. Clubul Frizzly întreprinde adesea astfel de activităţi, sub forma punerii în scenă, în limba engleză, a diferitelor piese de teatru pentru copiii, în cadrul activităţilor denumite “Şcoala Petrecerilor”. În acest fel, sunt descurajate superficialitatea, ignoranţa, perpetuarea non-valorilor şi, în definitiv, îndepărtarea de cultură.
În cazul evenimentului de faţă, activităţile au fost gândite cu preponderenţă în limba engleză, iar materialele pregătite, cântece şi texte, au fost alese foarte atent din punct de vedere didactic, astfel încât, sub forma unor roluri, jocuri de grup şi concursuri de dicţie şi intonaţie, copiii nu doar să susţină personajul din poveste, dar să participe efectiv şi să exerseze probleme de limbaj, gramatică şi vocabular într-un cadru captivant şi complet lipsit de tensiuni.
Pentru reuşita ineditului moment, Clubul Frizzly a beneficiat de susţinerea Primăriei şi a Casei Tineretului, care au pus la dispoziţie sala de spectacole. O implicare deosebită a venit din partea profesoarei de pian, Hermina Tabără, care pe întreg parcursul evenimentului a fost alături de organizatori. Şcoala de Dans Sobis, din Bucureşti, prin profesoara Camelia Dinu, a făcut două reprezentaţii coregrafice pe ghete Kangoo Jumps, ca parte din întreg scenariul poveştii puse în scenă.
Implicarea şcolilor generale a fost mulţumitoare, dat fiind că este primul proiect de acest gen. S-a evidenţiat, însă,  Şcoala Generală “Ion Câmpineanu” (prof. Cristina Tudosoiu), care a pregătit întreg repertoriul cu un număr impresionant de elevi.
Nu au lipsit nici sponsorii, fără de care evenimentul nu ar fi fost unul cu adevărat reuşit. Dulciurile au fost aduse copiilor de către firmele Voipan, Delice şi Mandinas; de multiplicarea materialelor vizuale s-a îngrijit firma Elstar, care a oferit şi cărţi în limba engleză; iar firma Miţu&Chiţu nu s-a lăsat mai prejos, ci a colaborat activ spre a oferi copiilor un spectacol interactiv, educativ, captivant, feeric, care a transmis mesaje motivaţionale puternice, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei care îi îndrumă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare