Știri

Guvernul va aloca fonduri pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale în Prahova

Într-un comunicat de presă emis azi, Prefectura Prahova anunță faptul că Guvernul României lucrează la un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea unor sume de bani din fondul de intervenție aflat la dispoziția executivului în anul 2020 pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova în luna iunie. Printre localitățile prahovene care vor beneficia de fonduri guvernamentale prin acest proiect se numără și comunele Cornu, Poiana Câmpina, Telega și Valea Doftanei. 

COMUNICAT DE PRESĂ

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova (CJSU) au fost convocați, astăzi, 02 iulie 2020, într-o ședință extraordinară, realizată prin sistemul audioconferință. În cadrul întâlnirii, membrii CJSU au aprobat întocmirea unui proiect de Hotărâre de Guvern (HG) privind alocarea unei sume din fondul de intervenție la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova, în luna iunie 2020. 
În acest proiect au fost prinse nouă unități administrativ-teritoriale și Consiliul Județean Prahova, cu mai multe lucrări de reparații, consolidări și refaceri în infrastructura afectată de fenomene meteo și hidro periculoase. 
Valoarea totală a sumelor solicitate pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova, în perioada amintită mai sus, este de 64,802 mii lei. 
Cele nouă localități prinse în acest proiect de HG sunt: Ariceștii Zeletin, Cornu, Gornet, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Gura Vadului, Posești, Telega, Valea Doftanei. De asemenea, în listă este cuprinsă și comuna Lapoș, însă, în acest caz, banii vor fi gestionați de CJ Prahova, fiind vorba despre lucrări aflate în administrarea instituției județene. Calamitățile naturale au afectat drumuri comunale și județene, poduri și podețe, bazine de alimentare cu apă, apărări de mal ale unor cursuri de apă etc. 
Pe ordinea de zi au mai fost și alte patru puncte: stabilirea măsurilor de competență și identificarea de soluții pentru evitarea risipei alimentare provocată de produsele achiziționate în cadrul Programului pentru școli al Uniunii Europene (în contextul economic creat de pandemia COVID-19); analiza acțiunii de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost realizate și întreținute șanțurile și rigolele în localități; aprobarea Raportului de Sinteză privind evaluarea pagubelor la culturile agricole afectate de seceta pedologică prelungită; stabilireaunuitermenpentruComitetele Locale pentruSituații de Urgență în vederea elaborării/actualizării planurilor de evacuare ale localităților.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare