Știri

Grevă la Primărie

Joi, 28 februarie, pe holurile Primăriei era linişte deplină. Fiecare angajat îşi făcea de lucru, mai stătea de vorbă, mai aranja câte o hârtie, mai ales că, în după-amiaza aceleiaşi zile era programată şedinţa Consiliului Local. Aşa a fost timp de două ore. Nu au existat incidente majore, ci doar câţiva oameni nemulţumiţi că nu avea cine să le rezolve problemele.

Cei 256 de funcţionari publici din Câmpina, membri ai sindicatului afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor Funcţionarilor Publici din Administraţie, parte a Cartelului Alfa, s-au aflat ieri, timp de două ore, în grevă de avertisment. De comun acord cu conducerea Primăriei şi pentru a perturba cât mai puţin programul cu publicul, s-a decis ca protestul să aibă loc dimineaţa, între orele 7.30 şi 9.30, perioadă în care accesul în instituţie a fost restricţionat. „Greva a fost stabilită la nivel naţional, principala noastră revendicare fiind alinierea salariilor la nivele decente şi echitabile. Pentru că, un funcţionar de la Administraţia Financiară, spre exemplu, cu aceeaşi vechime, aceleaşi studii şi care face, efectiv, cam aceeaşi muncă, primeşte cu aproximativ două milioane lei vechi mai mult decât un salariat din administraţia locală. După ce luni am fost în grevă japoneză, a urmat această grevă de avertisment de două ore. În urma răspunsurilor pe care le vom primi de la Guvern la revendicările noastre, la nivel naţional se iau în calcul organizarea unor mitinguri de amploare sau chiar intrarea în grevă generală pe o perioadă nedeterminată”, ne-a declarat Silviu Buzilă, liderul sindicatului din Primăria Câmpina.

„Şi Primăria face grevă?! Asta-i bună!”
În timp ce funcţionarii publici erau în grevă de avertisment, la intrarea în curtea Primăriei se aflau cinci-şase oameni care doreau să-şi rezolve unele probleme: „Cum, dom’le, şi Primăria face grevă?! Asta-i bună! Unde s-a mai pomenit aşa ceva!”. Întâmplător, au dat nas în nas cu viceprimarul Gheorghe Tudor, care le-a cerut să dea dovadă de puţină înţelegere faţă de protestul funcţionarilor: „Trebuie să-i înţelegeţi şi pe ei pentru că au nişte salarii foarte mici şi, oricum, este vorba de o acţiune la nivel naţional. Nu se întâmplă doar la Câmpina. Sunt salariile mici, d-aia nici nu avem un arhitect, nu avem ingineri buni. Sunt salariile mult prea mici şi oamenii pleacă în sectorul privat”. Câmpinenii veniţi la Primărie au dat dovadă de înţelegere, dar înainte de a pleca din zonă au mai bodogănit puţin pe tema salariilor, ale lor şi ale altora.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare