Știri

Georgică Severin susţine cu argumente că ziarul Primăriei costă nejustificat de mult

Cele aproximativ 60 de milioane lei vechi cheltuite lunar de administraţia Tiseanu pentru tipărirea „ziarului Primăriei” i-au atras atenţia senatorului Georgică Severin, multă vreme proprietarul unui trust media, care a declarat într-o conferinţă de presă că suma este enormă.
Severin a spus ziariştilor că s-a interesat la mai multe instituţii de gen în legătură cu preţul tipăririi unui ziar de aceleaşi dimensiuni şi de acelaşi tiraj şi a aflat că preţul maxim este undeva în jurul sumei de 0,22 bani/ exemplar, mult mai puţin decât costă acum tipărirea publicaţiei, 0,50 bani/ exemplar.
În plus, senatorul a mai observat că în primul număr apărut pe piaţă nu a existat niciun ISSN, lucru care i-ar fi scutit pe cei din administraţia locală de plata TVA la valoarea de 25%, într-un astfel de caz TVA-ul fiind de doar 9%.
În replica celor afirmate de Georgică Severin, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mariana Pătraşca, a declarat presei că ISSN-ul este în curs de obţinere şi că Primăria Câmpina şi-a dorit un ziar calitativ, cu poze clare, luminoase şi tocmai de aceea costurile tipografiei sunt atât de mari. Pătraşca a mai declarat că tipografia a fost aleasă de mai mulţi reprezentanţi ai Primăriei şi este aceeaşi la care tipăresc multe ziare din Ploieşti, chestiune care ne îndreptăţeşte să credem o altă afirmaţie a senatorului Severin, prin care a lăsat să se înţeleagă  că şi cu ziarele astea realizate pe bani publici este tot o afacere de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare