Știri

Gata cu statul în casă! Clubul Pensionarilor şi-a deschis porţile

Se ştie foarte bine că traiul pensionarilor din România nu este unul foarte fericit. Problemele, grijile, sănătatea fragilă, pensiile prea mici sunt obstacole în calea unui trai liniştit, aşa cum ar merita oricine după ce a muncit o viaţă întreagă. În alte ţări din Europa, pensionarii îşi petrec zilele într-o manieră demnă, ducând o viaţă sigură şi fără grija zilei de mâine şi având la dispoziţie locuri speciale pentru socializare, cu fel şi fel de activităţi specifice vârstei.
Iată că a venit timpul ca şi la Câmpina să ia naştere un astfel de loc. Vineri, 10 iulie, a fost inaugurat Clubul Pensionarilor, un proiect dezvoltatat de administraţia locală, susţinut de Prefectura Prahova, CARP Câmpina, asociaţiile de pensionari şi sponsorizat de B.C.R. şi Tenaris Silcotub. Acesta a fost amenajat în fostul cămin Petrol, de pe strada Nicolae Bălcescu. Clubul, format din două camere şi un hol, este mobilat şi dotat într-un stil modern. Administrator este Roxana Angheloiu, coordonatorul Secţiei de Limba Engleză a Bibliotecii Municipale Câmpina. Tuturor celor care vor să facă parte din acest club li se va înmâna un carnet de membru, iar în baza acestuia li se va permite accesul în sediu.
Evenimentul, desfăşurat într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, s-a bucurat de participarea multor câmpineni, prezenţa acestora confirmând necesitatea unui astfel de club. La deschidere au participat şi foarte multe oficialităţi, între care prefectul Rodica Paraschiv, primarul Horia Tiseanu, consilieri locali, directori ai unor instituţii publice din Câmpina, reprezentanţi ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi din partea sponsorilor, cadre militare în rezervă, precum şi Gheorghe Tudor, Petre Câmpeanu şi Eugen Bucur, toţi trei foşti primari ai Câmpinei. Slujba de sfinţire a clubului a fost ţinută de protopopul Grigore Melnic, după care a urmat o reprezentaţie a Ansamblului Folcloric “Ghiocelul” al Casei Municipale de Cultură “Geo Bogza”, care i-a încântat pe invitaţi cu dansuri şi voie bună. Toţi cei prezenţi s-au delectat cu partide de şah sau table şi au savurat aperitive şi prăjituri.
Programul clubului va fi unul diversificat. Pensionarii se vor putea bucura de nenumărate activităţi, pe diferite teme, vor avea parte de servicii socio-medicale graţie parteneriatului cu Asociaţia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.  Orarul de funcţionare este de luni până vineri, între orele 9.00-19.00 şi sâmbătă, între orele 9.00-13.00.
Andreea Ştefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare