Știri

Fundaţia Medis a mai bifat o reuşită: Balul Halatelor Albe – ediţia a IX-a

Vineri, 16 decembrie, cea mai mare parte a personalului medical (şi administrativ) din cele două spitale câmpinene, precum şi din centrele şi cabinetele medicale ale municipiului, a fost prezentă la Balul Halatelor Albe. Numeroşi invitaţi din afara sistemului medical local (sponsori, oficialităţi etc) au întregit numărul participanţilor la acest spectaculos eveniment, asezonat din belşug cu muzică bună, programe artistice, dansuri şi veselie cât cuprinde. 
 
Tradiţionalul eveniment, organizat, de la începuturile sale, de către Fundaţia Medis, se află la ediţia a IX-a. “Ori la bal, ori la spital”, sună o veche vorbă din bătrâni, subliniind faptul că, în situaţii limită, critice, orice om trebuie să aibă tăria de a lua o hotărâre clară, crucială, chiar şi cu riscul înfruntării unui  potenţial pericol. Câteva sute de medici, asistenţi medicali şi membri TESA din unităţile spitaliceşti ale municipiului, fără a-şi trăda locurile de muncă şi angajatorii, în timpul liber fiind, au ales balul, desigur. Că de spital, au timp să se ocupe în restul anului.
Din 2003, sărbătoarea purtătorilor de halate albe din localitate, reprezintă unul dintre cele mai populare şi mai reuşite evenimente mondene din viaţa orăşelului nostru. Acum opt ani, medicul Călin Tiu, directorul Fundaţiei Medis, s-a gândit să organizeze un eveniment dedicat corpului medical câmpinean, care să ajute la o mai bună socializare a purtătorilor de halate albe. După prima ediţie, iniţiatorul nu era foarte sigur de necesitatea continuării demersului său, dar a fost convins rapid de mulţimea de telefoane primite din parte unor participanţi la prima ediţie, care solicitau cu tărie tradiţionalizarea evenimentului. Tocmai pentru că desfăşurarea celei de-a doua ediţii a evenimentului fost aproape imprevizibilă, ea a fost organizată într-o zi de luni, şi nu într-un week-end, cum era de aşteptat. Din 2004, Călin Tiu şi-a dat seama că balul a intrat în tradiţia locală şi că era imposibil de a se mai renunţa vreodată la el. 
 
Vineri, câteva sute de persoane au răspuns invitaţiei Fundaţiei Medis de a participa, în foaierul Casei Tineretului, la ultima ediţie a Balului Halatelor Albe. Şi cum Medis este una dintre cele două fundaţii medicale din ţară acreditate de către Colegiul Naţional al Medicilor ca furnizori de Educaţie Medicală Continuă, blazonul de “educator medical” de excepţie impunea şi organizarea unui seminar medical, conexat cu Balul Halatelor Albe. Reţeta funcţionează foarte bine din 2003, şi nu a dat niciodată greş. “Anul acesta, am organizat, pentru a noua oară, întâlnirea «halatelor albe» şi a prietenilor «halatelor albe» din Câmpina. Şi pentru că, în deschiderea balului, mai era loc pentru puţină informare medicală, înainte de începerea petrecerii, am organizat, în Sala Mică, un simpozion care s-a bucurat de mult succes, un succes care a depăşit aşteptările noastre. Tema simpozionului a fost «Şcoala Părinţilor», iar numărul mare de părinţi care au fost interesaţi de acest simpozion a făcut ca sala să devină neîncăpătoare şi mulţi participanţi să stea în picioare. Pentru un asemenea subiect generos, structura auditoriului a fost inedită, în sensul că a fost pentru prima oară, din lungul şir de simpozioane, congrese şi alte evenimente medicale organizate de fundaţia noastră (acesta este cel cu numărul 60), când au participat laolaltă medici, asistenţi şi părinţi. Revenind la bal, se anunţă o participare record, în acest sens. Şi vremea ţine cu noi. Glumind, aş putea spune că cei care vor participa acum, vor avea prioritate la ediţia cu numărul 10 de anul viitor, care va fi una jubiliară şi, prin urmare, va avea strălucirea corespunzătoare”, ne-a declarat medicul Călin Tiu, cu puţin timp înainte de începerea balului.
Interesul de care s-a bucurat seminarul a fost întrecut numai de interesul pe care l-a suscitat balul aşteptat din decembrie 2010. “E incredibil cum acest bal ne-a prins în vârtejul său şi a făcut posibilă întâlnirea, la sfârşitul fiecărui an, a celor care lucrează în domeniul sănătăţii din Câmpina, precum şi a invitaţilor noştri. Pentru că niciodată evenimentul nu a fost uşor de organizat”, ne-a mai mărturisit Călin Tiu.  
 
La petrecerea medicilor şi asistenţilor medicali câmpineni au participat numeroşi invitaţi, membri ai administraţiei locale, reprezentanţi ai unor instituţii publice şi private, societăţi comerciale etc. După primele ediţii, care au fost posibile graţie unei finanţări oferite de diverşi sponsori, acestora din urmă li s-a alăturat Consiliul Local, care a devenit, în ultimii ani, principalul sponsor al evenimentului, finanţându-l cu sume consistente. Ca în fiecare an, atmosfera a fost incendiară. S-a dansat până noaptea târziu, cea mai solicitată melodie fiind populara Braşoveanca, ale cărei ritmuri au solicitat considerabil muşchii şi încălţămintea numeroşilor dansatori. Fundalul muzical l-a asigurat formaţia locală de pop-rock The Sixteens, căreia i s-a alăturat un slujitor local al lui Hipocrate îndrăgostit de muzică, medicul Constantin Mihai, cantautorul Imnului Câmpinei. La programul artistic şi-au adus o importantă contribuţie şi dansatori şi cântăreţi de muzică populară reuniţi în Ansamblul folcloric al Liceului de Artă din Ploieşti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare