Știri

A fost spectacol

CSM Câmpina – Unirea Câmpina 6-4 (1-0, 1-1, 1-1)
Derby de Câmpina a fost un spectacol. Nu neapărat pentru calitatea jocului, dar meciul a avut tensiune, a avut nerv (uneori, şi nervi), astfel încât prima întâlnire dintre cele două grupări câmpinene, CSM şi Unirea, putem spune că a făcut o frumoasă propagandă fotbalului.
Meciul a început, practic, de la 1-0 pentru CSM, arbitrul Ionuţ Neagu dictând fără ezitare lovitură de pedeapsă la o pătrundere a lui Budileanu, care a fost împins de „căpitanul” Unirii, Neagu. Tot Budileanu a transformat şi CSM-ul conducea cu 1-0. Apoi,
CSM-ul a dominat jocul, menţinând o presiune constantă la poarta lui T. Ionescu. Chiar dacă nu au avut mari ocazii, echipierii CSM-ului au condus ostilităţile. Momentul de cotitură al jocului l-a constituit, paradoxal, eliminarea lui Gratie, de la Unirea, după un clinci cu Budileanu. A fost momentul declicului pentru elevii lui Pălănceanu, care au început să fie din ce în ce mai prezenţi în joc şi să se apropie tot mai periculos de poarta lui Cosmineanu. B. Ionică şi Ungureanu au două mari ocazii de gol, chiar pe finalul celor 90 de minute, pentru ca lovitura de graţie să vină în al patrulea din cele cinci minute de prelungiri, atunci când arbitrul Ionuţ Neagu a dictat penalty pentru oaspeţi.  A transformat Basma şi s-a intrat în prelungiri. Culmea este că şi în prelungiri, tot jucătorii de la Unirea au fost mai periculoşi, Burlacu fiind cel care a ratat cele mai clare ocazii de gol. Iar după ce a jucat, practic, o oră în inferioritate numerică, fără să se cunoască acest lucru, ba chiar dominându-şi adversarul, Unirea a pierdut la loteria penaty-urilor, decisivă fiind ratarea lui Daniel Ciobotaru. CSM Câmpina se califică pentru sferturi, iar ambele echipe se pot felicita pentru spectacolul oferit pe teren, iar microbiştii neutrii au plecat de la stadion visând la ce ar reprezenta Câmpina din punct de vedere fotbalistic dacă cele două echipe s-ar uni şi ar crea una puternică…
Galeria oaspeţilor şi-a dat în petec
Cele două echipe s-au mobilizat pentru acest meci şi la capitolul galerii. Cei de la Unirea au cam sărit, însă, calul… Au venit cu trei bannere, cu mesaje destul de dubioase: „Nu este derbi de tradiţie doar un meci cu ambiţie”, „Numele oraşului reprezentate jucători cu caracter adevărat” şi „13 negrii mititei aţi mai rămas 3!?!?” În plus, au aruncat cu petarde în teren, cu fumigene, în două rânduri au incendiat la propriu tribuna în care se aflau, iar spre finalul primei reprize au fost la un pas să ducă la întreruperea partidei, după ce o fumigenă aprinsă a trecut pe la urechea asistentului Louis Oprescu. Apelurile de la staţia de amplificare a stadionului au adus doar huiduieli şi repetarea unui cuvânt care începe cu m… A fost „pata neagră” a unui spectacol, altminteri, agreabil.
Marcatori: Budileanu (3-11m)/ Basma (90+4-11m). La lovituri de departajare: Gânju, Budileanu, R. Stoica, Georgescu, Burchi (pentru CSM)/ Basma, B. Ionică, Dragomir; a ratat Ciobotaru (pentru Unirea).
CSM: Cosmineanu – Burchi, G. Radu, Gânju, Georgescu – Dârstaru (78 Tuchilă), Budileanu (cpt), Ilioiu, Necula (89 Grigoraş) – Vintilă (27 Hromei; 102 R. Stoca), Motoroiu. Rezerve neutilizate: Marinică – Bej, Negoiasă. Antrenori: Robert Opatchi (principal), Robert Stoica (secund).
Unirea: T. Ionescu – Gratie, Neagu (cpt), Basma, Coman – Ungureanu, Burlacu, Toader (65 Dragomir), Fl. Stoica (69 Jantea) – Ciobotaru, Nichifor (46 Zbârcea; 87 B. Ionică). Rezerve neutilizate: Pălănceanu – Constantinescu, Căpraru. Antrenori: Marius Pălănceanu (principal), Daniel Corcodel (secund).
Arbitri: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – Valentin Dumitru (Gherghiţa), Louis Oprescu (Ploieşti).
Observator: Mihai Ionescu (Ploieşti).
Cartonaşe galbene: Vintilă (18), G. Radu (43), Budileanu (61), Burchi (83), Cosmineanu (108), Grigoraş (119)/ Neagu (2), Ungureanu (44), Gratie (53, 61), Zbârcea (65), Dragomir (70).
Cartonaş roşu: Gratie (61).
Virgil Guran, preşedinte CSM Câmpina: „În locul primarului, nu aş fi venit la meci”
La câteva zile după partida dintre CSM Câmpina şi Unirea Câmpina, preşedintele CSM-ului, Virgil Guran, a susţinut o conferinţă de presă, în care a vorbit despre meci, dar nu numai. Totuşi, cel mai important subiect a fost legat de meciul cu Unirea: „Nu neapărat rezultatul favorabil, care nu a fost foarte important pentru noi, dar vreau să scot în evidenţă jocul, spectacolul şi respectul din teren. În ambele echipe, majoritatea jucătorilor provin din clubul pe care l-am condus atâţia ani, sunt copii care au jucat împreună şi care au trebuit să se războiască printr-o conjunctură creată de politicienii de la putere. Este trist că m văzut un oraş împărţit în două şi acest lucru a fost posibil pentru că primarul Tiseanu în loc să unească forţele fotbalistice din Câmpina, ne dezbină şi ne învrăjbeşte din interese strict electorale. Susţin că este totul doar o manevră electorală, pentru că ştim toţi că de numele lui Tiseanu se leagă desfiinţarea echipei de fotbal Poiana, dar şi a motocrosului. Acum, cu un an înaintea alegerilor, l-a lovit subit dragostea de sport… S-a spus despre noi că suntem echipa PNL-ului, pentru simplul motiv că unii dintre cei care investim din banii noştri în acest club suntem şi membri PNL, dar eu întreb acum, Unirea a cui echipă este? Pentru că ei sunt finanţaţi din bani publici, inclusiv din banii mei! Practic, Tiseanu şi colegii săi de partid, majoritari în Consiliul Local, fac pe bani publici ceea ce facem noi din banii noştri. E corect?! Nu vreau să închei fără a discuta de atitudinea galeriei formaţiei oaspete. Oameni băuţi bine – apropo, din banii cui o fi fost plătită băutura? – care au scandat obscenităţi şi au aruncat în teren cu petarde… În locul lui Tiseanu mi-ar fi fost ruşine de ceea ce au strigat acei oameni din tribună. De fapt, dacă eram în locul primarului nu aş fi venit la meci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare