Știri

Final de tur în Liga A Prahova

CS Băneşti – CSM Câmpina 2-0
Ultima etapă a turului Ligii A Prahova ar fi trebuit să însemne nu numai un succes în faţa formaţiei clasate pe locul al 11-lea, dar şi aigurarea unei ierni linştite, la adăpostul căreia să se poată aduce îmbunătăţirile necesare lotului, astfel încât în sezonul viitor CSM Câmpina să fie echipa care să câştige campionatul judeţean şi să promoveze în Liga a III-a.
Din păcate, jucătorii formaţiei câmpinene nu şi-au găsit concentrarea necesară în partida de la Băneşti. Dezavantajaţi de starea precară a suprafeţei de joc, echipierii CSM-ului fiind mult mai tehnici decât adversarii lor, elevii lui Ion Burchi nu şi-au găsit cadenţa în jocul de luptă, de uzură fizică pe care l-au pregătit băneştenii. Cu multe contacte aspre, cu o hărţuială permanentă, băneştenii şi-au impus jocul. De altfel, ei au deschis scorul destul de repede, în minutul 6, atunci când Creţu a pătruns în suprafaţa de pedeapsă adversă pe partea dreaptă şi a şutat pe lângă Lepădatu, ieşit în întâmpinare. Marius Mihai a avut ocazia să egaleze după numai două minute, dar după ce l-a driblat şi pe portarul gazdelor, a şutat în bară cu poarta goală. Era doar minutul 8 şi avea să fie cea mai mare ocazie a CSM-ului.
Apoi, jucătorii formaţiei oaspete au încercat să-şi facă obişnuitul joc de posesie, dar nu au pus decât în rare momente în pericol poarta adversă, în vreme ce, de pe partea cealaltă, Lepădatu şi colegii săi din defensivă au avut destul de mult de furcă.
În minutul 51, Lepădatu a fost nevoit să mai scoată o dată mingea din plasă, după ce Ene a şutat cu sete, fără preluare din centrul suprafeţei de pedeapsă.
Forcingul de final al echipierilor CSM-ului nu a adus nici măcar golul de onoare şi chiar dacă încheie turul pe locul al treilea (o performanţă pentru o echipă nou-promovată), CSM Câmpina rămâne cu amărăciunea acestei înfrângeri până la primăvară.
 Marcatori: Creţu 6, Ene 51.
CS Băneşti: Veselu – Basma, Horja, Ciocoiu, Dincă (55 Lungu) – Albu, Iancu (63 Hornea), Filote, Ene (76 Gorgan) – Cristache (cpt), Creţu (90+2 Burlacu). Rezerve neutilizate: Bucuroiu – Geambaşu, Rădoi. Antrenori: Roberto Opatchi (principal), Aurel Covrig (secund).
CSM Câmpina: Lepădatu – Safta (34 A. Burchi), Gânju (cpt), G. Radu, Zăpodean (76 Vintilă) – Stroe, Ilioiu, Budileanu, Olteanu (50 Necula) – M. Mihai, Negreanu (61 Negoiasă). Rezerve neutilizate: Boşilcă – Grigoraş, Bej. Antrenori: Ion Burchi (principal), Robert Stoica (secund).
Cartonaşe galbene: Albu 30, Creţu 76, Lungu 83, Ciocoiu 87 – Stroe 19, Negreanu 32, Necula 59.
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Valentin Zanfir (Ploieşti), Cristian Lefter (Urlaţi).
Observator: Paul Roşală (Ploieşti).

Virgil Guran şi-a criticat jucătorii
Imediat după flueirul final al partidei de la Băneşti, dezamăgit de rezultat şi de joc, înconjurat de ceilalţi acţionari ai CSM, preşedintele clubului, Virgil Guran, a declarat: „Cei de la Băneşti au fost mai determinaţi, au jucat din suflet, pe când jucătorii noştri nu ştiu din ce au jucat, oricum au făcut-o foarte slab. Din întâmplare, prin jocul rezultatelor, am rămas pe locul al treilea şi putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul de a ne clasa în primel trei locuri la finalul turului. În iarnă o să tragem linie şi o să vedem ce schimbări se impun, pentru că nu aşa se abordează o partidă”.

Unirea Câmpina – Avântul Măneciu 1-0
Sâmbătă, 26 noiembrie, în ultima etapă a turului, liderul Ligii A Prahova, Unirea Câmpina, a izbutit o victorie muncită, pe deplin meritată, care a adus satisfacţie tuturor celor prezenţi la stadion şi a mărit avanasul faţă de principalele contracandidate, una dintre acestea fiind chiar adversara de sâmbătă, Avântul Măneciu.
Trupa lui Dorinel Beznea şi-a vândut scump pielea, cedând abia pe final, când mai erau doar 10 minute de joc.
Jucătorii Unirii au început bine jocul, s-au instalat autoritar în jumătatea adversă de teren, cele mai clare ocazii fiind consemnate în minutele 14 (când Nichifor a reluat în plasa laterală o centrare perfectă a lui Zecheru de pe partea dreaptă) şi 24 (când Cernea a reluat pe spate, cu capul, dar mingea sa a şters bara). Înainte de pauză, oaspeţii au mai echilibrat disputa, dar fără a pune în pericol poarta lui D. Şandru.
În repriza secundă aspectul jocului s-a menţinut, cu singura modificare că jucătorii Unirii au apăsat din ce în ce mai tare pedala de acceleraţie, punând tot mai multă presiune asupra buturilor lui V. Costache. Golul decisiv avea să vină în minutul 80, atunci când Cernea a şutat cu stângul de la 8 metri, la rădăcina berei, după un schimb frumos de pase cu Ungureanu în suprafaţa de pedeapsă adversă.
Marcator: Cernea 80.
Unirea Câmpina: D. Şandru – Filip, Neagu (cpt), B. Şandru, Zecheru – Dorişor (50 Ungureanu), Lambă, Bărăgan, Cernea (90+3 Coman) – Bica (81 D. Ciobotariu), Nichifor (90+2 Burlacu). Rezerve neutilizate: T. Ionescu – Fl. Stoica. Colectiv tehnic: Ion Cojocaru (director tehnic), Costin Plăvache (antrenor principal), Marius Pălănceanu (antrenor secund).
Avântu Măneciul: V. Costache – Miroiu, Militaru, Fl. Savu, M. Savu – Cârstocea, M. Stanciu (90+2 Crăciun), D. Stoian (cpt), C. Stoian (81 A. Costache) – Mâinea, Manole. Rezerve neutilizate: Mihăiţă – Drăgănoiu, Oltean, Buruiană, Cruceru. Antrenor principal: Dorinel Beznea.
Cartonaşe galbene: Bica 78, D. Ciobotariu 83.
Arbitri: Ionuţ Neagu (Poienarii Apostoli) – Irinel Georgescu (Ploieşti), Vasile Tiron (Blejoi).
Observator: Constantin Ciocoiu (Băicoi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare