Știri

Exerciţiu de alarmare publică în cartierul Slobozia

Joi, 27 martie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova va organiza şi desfăşura un exerciţiu tactic de cooperare, cu forţe şi mijloace în teren, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul avarierii barajului Paltinu, coordonat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova . 
În cadrul acestui exerciţiu se va verifica modul de realizare a înştiinţării/ avertizării/ prealarmării/ alarmării şi evacuării populaţiei, animalelor şi bunurilor din zonele posibil afectate.
Având în vedere că este doar un execițiu de alarmare publică, dar şi pentru a nu există anumite probleme, cetăţenii din cartierul Slobozia (zona În Luncă, str. Ciobănaşi şi str. Alunului) unde va avea loc aplicaţia practică, sunt rugaţi să nu intre în panică și să respecte indicațiile organelor de ordine publică.
Semnalul de alarmare, ALARMĂ LA DEZASTRE se va da în jurul orei 10.00 și se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele .
Semnalul de „ÎNCETAREA ALARMEI”  se va da în jurul  orei  11.00 şi constă dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.
Reamintim că acesta este doar un exerciţiu de alarmare publică, populaţia să nu intre în panică şi să respecte indicaţiile organelor de ordine publică .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare