Știri

Elevii câmpineni vor primi burse pentru meditații în valoare de 650.000 de euro

 Proiectul de mecenat lansat oficial ieri, 21 septembrie, la Primăria Câmpina, atunci când au fost prezentate şi semnate Memorandumurile premergătoare contractelor de sponsorizare oferite comunităţii câmpinene de acţionarul majoritar al grupului de firme NEPTUN SA, SOCERAM SA, FORJA NEPTUN SRL, MEDIMFARM SA, a continuat azi cu şedinţa de dialog între reprezentanţii tuturor unităţilor de învăţământ din oraş, reprezentanţii sponsorului şi ai administraţiei publice locale. 

În cadrul evenimentului s-a discutat în principal despre finanţarea în valoare de 650.000 de euro pe care grupul de firme o va acorda elevilor câmpineni pentru orele de meditaţii de care aceştia au nevoie într-o perioadă foarte dificilă pentru învăţământul românesc. Cel mai probabil meditaţiile vor fi organizate în incinta şcolilor. Detaliile privind modul de lucru ales de corpul profesoral, în colaborare cu asociațiile de părinți și reprezentanții sponsorului, vor fi comunicate ulterior. 

Această măsură de sprijin financiar se adresează tuturor elevilor care studiază în şcolile câmpinene, indiferent că au domiciliul în oraş sau localităţile limitrofe, începând de la clasa I şi până la clasa a XII-a şi va fi aplicată din 1 noiembrie 2020 pentru o perioadă de şase luni. 
„Mulţumim sponsorului că a venit cu această idee inedită, originală de-a dreptul şi care ne pune laolaltă pe toţi, dovadă că spiritul de colaborare la nivelul municipiului Câmpina este viu şi ne arată că ne pasă unii de ceilalţi. Iată că un grup de firme îşi îndreaptă privirea către un grup de instituţii de învăţământ. Încercăm împreună, în această perioadă dificilă, să realizăm lucruri bune pentru comunitate. Sunt convins că prin ceea ce vom întreprinde, prin ideile şi soluţiile pe care le vom aplica, vom genera plus valoare pentru elevi. Vă mulţumim încă o dată pentru invitaţie şi sper să dăm un exemplu prin ceea ce facem, astfel încât rezultatele să fie mulţumitoare pentru toată lumea, în special pentru elevi”, a declarat prof. Stan Sârbu, directorul Liceului Energetic, în numele tuturor profesorilor prezenţi la eveniment. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare