Știri

Eleva Andreea Văcaru a devenit campioană națională la proba 100 metri – fluture

Sportul câmpinean este în sărbătoare. La numai 13 ani, câmpineanca Andreea Văcaru, legitimată la Clubul Contratimp, a câștigat recent medalia de aur la proba 100 metri – fluture, la Campionatul Național de Înot Cadeți organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). Competiția s-a încheiat duminică, 15 iulie, după ce s-a desfășurat pe parcursul a patru zile la Bazinul Olimpic din incinta Complexului Turistic de Natație din Târgoviște.  
O performanță deosebită pentru această valoroasă fiică a meleagurilor câmpinene, care umple de respect imaginea sportivă a Câmpinei, în același timp umplând de mândrie piepturile tuturor locuitorilor ei.  Cu atât mai notabilă este performanța Andreei cu cât ea vine după un loc 3 și o medalie de broz obținute de înotătoare, nu cu mult timp în urmă, la etapa regională a calificărilor pentru Campionatul Național. Hotărât lucru, nu bronzul îi place Andreei, ci aurul performanței absolute. De fapt, în anii precedenți, Andreea Văcaru a ajuns o prezență obișnuită pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului de la concursurile naționale de natație. Titlul de campioană națională la 100 metri – fluture vine ca o încununare a laurilor câștigați la campionatele naționale precedente, de unde Andreea s-a întors acasă cu cinci titluri de campioană națională la proba 50 metri – fluture și cu două titluri de vicecampioană națională la aceeași probă. Eroina înotului câmpinean este în clasa a VII-a A a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, liceu care a mai dat, în decursul istoriei sale, înotători buni, dar niciunul cu performanțele sale. ”Clubul Contratimp Câmpina, format din 14 cadeți, s-a numărat și anul acesta printre cluburile participante la Campionatul Național de Înot, 67 la număr, care au însumat 457 de sportivi cu vârste între 12 și 14 ani. Pe parcursul celor 8 reuniuni, cadeții noștri au reușit să-și îmbunătățească performanțele, îndreptându-se către cele mai râvnite locuri din clasament. 
Astfel, Andreea – Iuliana Văcaru și-a recâștigat titlul de campioană națională prin medalia de aur obținută în proba sa favorită, fluture, de data aceasta la 100 de metri. Teo Magda și Adelina Bostangiu s-au clasat pe locul 5 în proba lor preferată, 100 metri – bras, primul la doar 58 de sutimi de secundă de podium, iar Adelina, la doar 35 de sutimi. Toți au evoluat frumos la cel puțin o probă, rezultatele obținute fiind rezultatul muncii lor în echipă. Suntem mulțumiți și, totodată, mândri de sportivii noștri. Mulțumim pe această cale și administratorului Bazinului Didactic de Înot, Clubul Sportiv Câmpina, pentru susținerea performanței”, ne-au declarat antrenorii Clubului Contratimp, Octavian Postolache și Anca Pătrășcoiu. Felicitându-i pe toți cei care au ocupat locuri meritorii în clasamentele competiției, îi urăm Andreei ca, și pe viitor, să ne zâmbească mereu de acolo, de sus, din înălțimile supremei performanțe sportive, de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere,  cu pieptul strălucind de la aurul medaliilor, strălucire care, cu siguranță, va încălzi sufletele tuturor câmpinenilor, făcându-i mai mândri, mai fericiți.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare