Știri

Elefanţii Circului Gärtner, mai prietenoşi decât căţeluşii

Circul Gärtner, din Germania, a poposit în oraşul noştru la sfârşitul săptămânii trecute, primind găzduire în parcarea generoasă a hipermarketului Kaufland. Audienţa spectacolelor a fost normală pentru un oraş de provincie. Şi nici nu avea cum să fie altfel, de vreme ce participarea la un spectacol a unei familii cu doi copii i-a obligat pe părinţi să scoată din buzunare 100 de lei, ceea ce, pentru veniturile medii ale unei localităţi provinciale, reprezintă o sumă. Dar nu despre calitatea spectacolelor oferite ne-am propus să vă vorbim, ci despre cei doi elefanţi ai circului, care au fost mai atrăgători şi mai iubiţi de localnici în afara spectacolelor. Şi asta pentru faptul că cei din conducerea circului şi-au promovat imaginea prin cele două pachiderme originare din Asia atât pe străzile din jurul complexului, cât şi în ţarcul rezervat acestora. Cele două femele de elefant indian (după dimensiunile mai reduse şi după lipsa colţilor), au aşteptat cu răbdare să fie hrănite de copiii strânşi, alături de părinţi, în spatele barelor de protecţie, permiţând localnicilor care le hrăneau cu pâine şi mere să le mângâie pe capetele trompelor. Ceea ce ne-a frapat este faptul că impozantele mamifere erau oprite de o amărâtă de sfoară de plastic, ce putea fi uşor ruptă cu trompa. Cele două elefănţele, care nu au tensionat niciun pic sfoara ce le limita înaintarea, s-au dovedit a fi mai prietenoase decât căţelul (în foto), care păzea intrarea în circ, şi pe care niciun copil nu l-a mai băgat în seamă. Pentru a populariza mai bine sosirea circului în oraş, îngrijitorii elefanţilor-femele, însoţiţi de o maşină specială, au plimbat cele două exemplare în ziua sosirii lor chiar pe străzile din jurul benzinăriei OMV Petrom, spre deliciul trecătorilor şi, mai ales, al copiilor care s-au aflat în zonă la momentul potrivit.
Elefantul, erbivor înnăscut, face parte din ordinul proboscidienilor şi este cel mai mare mamifer terestru. Elefantul african are circa 4 metri lungime, peste 7 tone greutate, urechi mari şi prezintă colţi la ambele sexe (Loxodonta africana). Elefantul asiatic (indian) se îmblânzeşte mai uşor, are talia mai mică, de până la 3 metri, maximum 3 tone greutate, urechile mult mai mici decât elefantul african, şi prezintă, de asemenea o particularitate importantă: numai masculul are colţi. A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare