Știri

E luni. E teatru!

Luni, 12 martie, începând cu ora 19.00, Teatrul Proiect din Câmpina vă invită la o nouă reprezentaţie, de la care nu ar trebui să lipsiţi: spectacolul Sânziana şi Pepelea, după Vasile Alecsandri.
Un spectacol reuşit, un basm pentru părinţi şi copii deopotrivă. Povestea lui Vasile Alecsandri este simplă: Pepelea (Razvan Oprea), un băiat din popor reuşeşte să o ia de soţie pe Sânziana (Ileana Olteanu), fata lui Papură Împărat (Mircea Albulescu) plus jumătate de împărăţie.
Muzica este interpretată live, pe scenă, de doi chitaristi, „coloana sonoră” a piesei fiind o combinaţie de jazz, muzică românească şi ritmuri care inspiră performanţele de dans, step, pantomimă sau chiar arte marţiale.
Sânziana şi Pepelea poate fi privită şi ca o parodie de basm (un rege cam somnoros, morocănos şi dus de nas de fiica lui, o Sânziană nu tocmai virtuoasă, dar care are şi momentele ei de naivitate care te lasă cu garda jos: „Aş putea să mă sfătuiesc un pic cu păsărica dumneavoastra?” îl întreabă pe Pepelea, refrindu-se la… pasărea măiastră primită în dar de la peţitorul norocos).
Sânziana şi Pepelea este o piesă reuşită, după vizionarea căreia pleci acasă pregătit să începi binedispus o nouă săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare