Știri

După 25 de ani

Vineri, 10 iunie, în jurul orei 14.00, clopoţelul a sunat din nou, după 25 de ani, la Liceul „Nicolae Grigorescu”, pentru generaţia absolvenţilor anului 1986.
Peste 80 de foşti elevi au păşit cu emoţie pragul şcolii unde au trăit poate cei mai frumoşi ani ai adolescenţei, anii de liceu. Dintre cei aproximativ 300 de ansolvenţi (generaţia 1986 fiind socotită cea mai numeroasă din istoria liceului), care în urmă cu 25 de ani umpleau până la refuz sălile de clasă cu câte 35-40 de elevi, azi s-au strâns cu greu câteva zeci de oameni, ajunşi la vârsta deplinei maturităţi, pentru care încăperea cancelariei a fost destul de spaţioasă chiar şi în compania foştilor profesori. 
Emoţia revederii se putea citit pe chipul fiecăruia dintre cei prezenţi, mai cu seamă că în multe cazuri, colegi care altădată împărţeau aceeaşi clasă ori bancă s-au recunoscut cu greu. Au urmat multe şi frumoase amintiri, iar odată cu apariţia cataloagelor improvizate, cei care au răspuns prezent au preferat să vorbească mai mult despre foştii colegi absenţi, mulţi dintre ei plecaţi din ţară.S-au ţinut şi câteva momente de reculegere pentru cei dispăruţi, profesori şi elevi. 
Revederea generaţiei 1986 s-a încheiat cu o petrecere în care distracţia a ţinut până târziu în noapte şi cu primisiunea aproape unanimă că peste alţi cinci ani clopoţelul va suna din nou pentru a 30-a aniversare.

Un comentariu

  1. Frumoasa initiativa.Multumiri organizatorilor si colegilor care au raspuns prezent.Fac parte din aceasta generatie iar revederea mi-a produs o mare bucurie.Sincer, incarcatura emotionala a generat energii pozitive, aproape se vedeau cu ochiul liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare