Știri

După 20 de ani de la desfiinţarea Cinematografului Central (fost 23 August), se pregătește deschiderea unei noi săli de proiecţii la Casa Tineretului

De săptămâna următoare, la Casa Tineretului, în sala mare de spectacole, vor rula câteva filme 3D (filme premiate la festivaluri internaționale de film sau cu încasări de box-office), proiectate de o firmă din București în cadrul unui proiect care ar putea avea ca finalitate înființarea unui atât de așteptat cinematograf de către localnici, în special de către cei trecuți de prima tinerețe. De altfel, noul cinematograf se va naște la distanță de aproape două decenii de la desființarea Cinematografului Central, care a funcționat aproximativ o jumătate de veac în clădirea din dreapta Spitalului Municipal, clădire care ajunsese într-un stadiu avansat de degradare, drept pentru care vechiul cinematograf al orașului a trebuit să fie desființat. 
Proiectul amintit mai sus se va derula pe parcursul a două luni, în fiecare week-end, iar în funcție de cât de bine va fi receptat de către câmpineni (adică în funcție de numărul cinefililor plătitori de bilete), se va decide, la nivelul conducerii Primăriei și cu aprobarea legislativului local, dacă la Casa Tineretului va putea funcționa viitorul cinematograf al Câmpinei. Ce filme vor fi aduse și care va fi programul de vizionare al acestora, toate aceste informații se pot afla accesând pagina de Facebook a Casei Tineretului. ”Sincer să fiu, eu sunt sceptic că proiectul acesta, de altfel, lăudabil, va putea prinde contur. Câmpinenii, se zice, ar vrea neapărat înființarea Cinematografului Central sau al unui alt nou cinematograf, mai modern decât precedentul, dar de câte ori au avut loc proiecții ale unor filme 3D la Casa Tineretului, în sala de spectacole de la parter, audiența a fost mult sub așteptări. În anii trecuți, am avut o firmă din Buzău care a oferit publicului local multe proiecții ale unor filme celebre în format 3D (Avatar este numele filmului care îmi vine acum pe buze), dar la fiecare proiecție spectatorii din sală puteau fi numărați pe degetele de la o mână, de la două sau mai multe mâni; dar nu prea multe, oricum”, ne-a  declarat Florin Buda, directorul Casei Tineretului.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare