Prin sport, oamenii pot să-şi ajute semenii, fapt dovedit de foarte multe ori în municipiul nostru, prin evenimentele organizate sau iniţiate de câmpineni cu suflet, care nu rămân indiferenţi la problemelor celor din jur. Printre ei se numără şi Dan Ştefănescu, iniţiatorul grupului Atitudine Socială şi organizatorul competiţiei sportive „Duelul Generaţiilor”, ajunsă la cea de-a V-a ediţie, care s-a desfăşurat duminică, 19 aprilie, în sala de sport a Liceului Energetic.
Manifestarea, care nu are doar caracter sportiv, ci este în acelaşi timp şi un bun prilej de a face gesturi caritabile pentru diferite persoane sau instituţii din Câmpina care au nevoie de ajutor, a fost şi de această dată încărcată de emoţii, revederi, satisfacţii şi bucurii.
Duelurile au constat în energice meciuri de baschet, care au avut loc între copii de la cluburile sportive locale C.S. G.R.C. Câmpina, SEVLAR şi CSM Viitorul Săcele, acolo unde antrenoare este o fostă campioană a lotului de fete din Câmpina. Pe lângă meciurile celor mici a avut loc şi un meci demonstrativ, jucat înainte de finala copiilor, între echipa de băieţi din generaţia 1993 şi fostele echipe de fete la baschet din anii 1989-1993.
„Duelul Generaţiilor” a primit cel de-al doilea rol, acela de acţiune caritabilă, în 2014, când Dan Ştefănescu, împreună cu profesorul Mihai Dochia, reprezentant al Clubului G.R.C Câmpina, au decis să includă în cadrul fiecărui turneu şi acţiuni umanitare şi de voluntariat.
„Turneul se desfăşoară de două ori pe an, primăvara şi toamna. De această dată am ales copiii de la Spitalul Voila pentru a le dona cărţi şi caiete şi 70% din eventualele donaţii în bani, restul de 30% fiind destinaţi unui domn deosebit, Mihail Rujoiu, care se află în scaun cu rotile. Pe mine şi pe colegii mei ne-a impresionat profund: joacă baschet şi scrie poezii. Este un exemplu şi a avut onoarea să dea lovitura de începere a meciului între generaţii” – a declarat organizatorul evenimentului, Dan Ştefănescu.
Desfăşurarea turneului a avut loc în intervalul orar 09.00-15.00, timp în care aproximativ 350-400 de persoane, câmpineni şi nu numai, au făcut donaţii. „Propunerea noastră, a organizatorilor, a fost ca fiecare participant sau spectator să vină cu două caiete sau două cărţi. Rezultatul final a fost remarcabil. S-au strâns în jur de 300 de caiete, 250 de cărţi, creioane, carioci, îmbrăcăminte şi 1000 de lei” – a mai spus Dan Ştefănescu.
Putem concluziona încă o dată că în Câmpina oamenii sunt conectaţi la viaţa socială şi răspund întotdeauna afirmativ la nevoile semenilor lor, ceea ce denotă un caracter şi o atitudine socială demne de apreciat şi de aplaudat.
Andreea Ştefan
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!