Știri

Duelul baschetbalistic al generaţiilor Liceului Energetic

Sâmbătă, în Sala sporturilor de la Liceul Tehnologic Energetic, a avut loc ediţia a şasea a ”Duelului generaţiilor”, o interesantă competiţie de baschet care a reunit jucători de vârste foarte diferite, de la şcolari până la absolvenţi ai liceului cu peste două decenii în spinarea vârstei. Cei 60 de copii s-au întrecut în mai multe meciuri de baby-baschet, finalele categoriilor de vârste desfăşurându-se după marea partidă în care s-au înfruntat foşti elevi şi foste eleve ale liceului. Marele meci al competiţiei, supranumit ”Duelul generaţiilor”, a fost un meci demonstrativ spectaculos, între o selecţionată a fetelor (care au terminat Energeticul pe la începutul anilor 1990) şi o echipă a băieţilor (foşti absolvenţi ai liceului, prin anii 1992-1993). 
Fetele au jucat în diverse loturi divizionare, dar au început toate în  lotul echipei Clubului Sportiv Şcolar Câmpina, antrenată pe vremuri de Liviu Dochia, un baschetbalist şi antrenor celebru în urmă cu 20-30 de ani, stabilit astăzi pe continentul american. Din echipa fetelor a făcut parte şi fiul antrenorului de altădată, Mihai, cel care a crescut odată cu aceste foste mari jucătoare de baschet. De altfel, Mihai Dochia a ajuns el însuşi antrenor, căci îi iniţiază pe copiii câmpineni, de mulţi ani, în tainele sportului la panou. În prezent, el predă cursuri de baschet în cadrul Clubului sportiv GRC, organizatorul competiţiei. Clubului sportiv GRC (iniţialele membrilor fondatori dau numele clubului), al cărui preşedinte este prof. Cătălin Botoacă, are mai multe secţii sportive, dar rezultatele cele mai bune le-a obţinut la înot şi baschet. 
Meciul demonstrativ (al cărui scor final nu are rost să-l amintim, fiindcă nu s-a jucat cu încrâncenare, la câştig, ci doar pentru a oferi publicului spectator o partidă-pledoarie pentru sport, în general, ca şi pentru frumuseţea baschetului, în particular), a avut şi un scop caritabil, deoarece toţi participanţii şi spectatorii au fost invitaţi să aducă rechizite, manuale şcolare şi cărţi pentru copiii de la Centrul ”Sfânta Filofteia”. Acţiunea caritabilă a fost un mare succes, întrucât, la finalul evenimentului, au fost strânse sute de rechizite şi cărţi. Despre a şasea ediţie şi a şasea reuşită ne-a vorbit prof. Cătălin Botoacă, preşedintele Clubului sportiv GRC: ”Competiţia este la a şasea ediţie. Clubul nostru are patru ramuri de sport: nataţie, baschet, tenis şi schi, cu patru profesori instructori, câte unul pentru fiecare ramură de sport. Competiţia face parte dintr-un proiect mai amplu realizat cu sprijinul Primăriei Câmpina şi al Consiliului Local, de la care am primit şi un ajutor financiar de mare folos. În acest proiect derulat cu sprijinul financiar al municipalităţii sunt incluse competiţii din mai multe discipline sportive, dar nu mai insist acum asupra acestui aspect. În fiecare an am avut un meci între generaţii, adică între fetele care au jucat cândva în lotul CSŞ şi foşti elevi ai Energeticului, absolvenţi ai unor promoţii din urmă cu două decenii”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare