Știri

Două treimi din angajaţii Primăriei vor primi „stimulente salariale”

199 din cei peste 300 de angajaţi din Pimăria Câmpina vor avea parte de „stimulente salariale” care să mai compenseze pierderile de până la 50% impuse de măsurile dure ale Guvernului. S-a folosit acelaşi argument juridic invocat şi de Consiliul Judeţean pentru acordarea unor „stimulente salariale” angajaţilor săi. Este vorba despre o prevedere din Legea 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, conform căreia pot fi acordate suplimente salariale dacă veniturile proprii ale bugetului local sunt mai mari sau egale cu cheltuielile de personal. Iar la Primăria Câmpina, această condiţie este îndeplinită.
După cum a declarat primarul Horia Tiseanu, veniturile funcţionarilor publici au fost diminuate considerabil, cu până la 50%, în urma eliminării primelor, salariilor de merit, plăţii orelor suplimentare şi a sporului de dispozitiv. De luna viitoare, salariile se reduc cu încă 25%. În aceste condiţii, salariul mediu net în Primăria Câmpina nu va depăşi 680 lei, iar un agent al Poliţiei Comunitare va primi în jur de 500 sau 550 lei pe lună. “Putem acorda acest supliment salarial de aproape 7% doar personalului aflat în aparatul de specialitate al primarului, nu şi personalului contractual. Având în vedere cât pierd per total la salariu, un supliment de 7% nu este mare, dar atât ne permite legea să dăm”, a afirmat primarul Tiseanu.
Primăria Câmpina are 300 de angajaţi, cu tot cu Poliţia Comunitară. Fondul salariilor nete din instituţie este de 203.897 lei (calculul include şi reducerea de 25% care intră în vigoare de luna viitoare). Lunar, suplimentul salarial pentru 199 de funcţionari publici înseamnă 35.590 lei.
În cadrul discuţiilor, reprezentanţii PSD au comentat sub diverse forme această iniţiativă. Astfel, Horaţiu Zăgan a spus adresându-se primarului Tiseanu: „Aveţi un discurs parcă aţi fi în opoziţie. E bine, dar poate că ceea ce spuneţi dvs acum era bine să fi ştiut şi deputatul Florin Anghel atunci când a votat în Parlament în favoarea Guvernului”. La rândul său, viceprimarul Ion Dragomir le-a întins o capcană celor din majoritate: „Eu propun ca aceste stimulente să fie acordate doar până la sfârşitul anului, când Guvernul a promis că se va reveni la salariile anterioare”. Amendamentul său a primit doar 7 voturi „pentru”, ceea ce l-a făcut pe liderul PSD să declare: „Este clar că acest stimulent va fi sporul de dispozitiv chiar dacă se va reveni la salariile dinainte… Sau nu aveţi încredere că actualul Guvern va mai reveni vreodată la acele salarii?!”

Un comentariu

  1. A sosit momentul adevarului si pentru angajatii din Primarie angajati de Tiseanu si Dragomir pe ochi frumosi.Ani la rand au luat salarii si sporuri substantiale fara sa isi onoreze locul de munca in fata cetateanului.Noi muncim la privat pe salarii modeste si nu ne mai plangem.De asta e buna criza asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare