Știri

Donaţie în valoare de 500.000 de dolari pentru Spitalul Municipal Câmpina

Prin proiectul C.U.R.E. şi Winchester Church of God din SUA, în colaborare cu Marshall Mckenna, un olandez stabilit de 15 ani în România, care conduce Fundaţia Asociaţia „Mână Deschisă” din Câmpina, a fost donat un container de 40 de tone cu echipamente medicale pentru Spitalul Municipal. Relaţia dintre Spitalul Municipal Câmpina şi americani are la bază o colaborare mai lungă, trecând deja graniţele convenţionalului şi îndreptându-se către o frumoasă prietenie.
„Este o donaţie foarte complexă, în sensul că prietenii noştri din SUA vin de 10 ani aici, în Câmpina. Emilia Rotaru, asistenta şefă a spitalului a fost cea care a intrat într-o relaţie cu dumnealor, aceasta perpetuându-se de la an la an, vizita lor devenind deja tradiţională. Niciodată nu au venit cu mâna goală, întrebându-ne de fiecare dată ce nevoi avem. Acum au cumpărat din ţară un incubator Drager, de înaltă performanţă, pentru nou născuţi. Tot aceşti prieteni au făcut lobby pe lângă organizaţia Project C.U.R.E., care a trimis o persoană la noi pentru a completa un chestionar, pentru a vedea dacă ne încadrăm în criteriile pe care le are în acordarea donaţiilor. Apoi am trimis listele din fiecare secţie a spitalului cu ce nevoi am avea, iar în măsura în care ei au putut să le satisfacă, ne-au trimis acest container cu 40 de tone de materiale sanitare, paturi, echipament medical, consumabile pentru laparoscopie, endoscopie, paturi pentru reanimare cu comenzi electronice, concentratoare de oxigen, cărucioare utilitare, noptiere, dispozitive medicale pentru secţiile de chirurgie şi ortopedie (cârje, bastoane), două mese de consultaţii, una pentru cabinetul de chirurgie şi o alta pentru cel de pediatrie, un aparat laparoscop, lenjerii de pat, prosoape de unică folosinţă, botoşi, echipamente de protecţie. Nu au trimis medicamente, pentru că acestea au un regim special. Valoarea totală a donaţiei se ridică la 500.000 de dolari ” – a declarat Gabriela Grozea, asistent şef secţie obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, totodată promotorul acestei donaţii consistente.  
Carmen NEGREU

Un comentariu

  1. Multumim echipei americane cat si D-nei Gabriela pentru aceasta initiativa.Eu cred ca introducerea noilor tehnologii necesita si programe de pregatire profesionala adecvata, altfel pacat de eforturile celor binevoitori.Din pacate sunt sectii in spital care se pare ca sunt conservate si inghetate la nivelul anilor ,90 ,iar o parte din personal se comporta ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare