Știri

Doi câmpineni au şanse mari să ajungă în Consiliul Judeţean

După numărul locurilor eligibile ocupate pe listele electorale ale partidelor câmpinene, nu mulţi concetăţeni ai noştri vor putea accede în legislativul judeţean, după alegerile din 10 iunie. Practic, numai doi localnici vor ajunge, cu siguranţă, în Consiliul Judeţean. Unul dintre ei se va alege dintre principalii candidaţi la Primăria Câmpina: liderul liberal Virgil Guran şi liderul democrat-liberal Horia Tiseanu. Ambii se regăsesc şi pe listele de candidaţi la Consiliul Judeţean. Fiecare dintre cei doi are şanse să câştige fotoliul de primar. Mai exact, după calculul hârtiei, şanse de a ajunge consilieri judeţeni ar avea trei câmpineni: Virgil Guran, Horia Tiseanu şi vicepreşedintele PP-DD Prahova, Jenica Tabacu. Actualul primar în funcţie, liderul PDL Câmpina, ocupă locul al treilea pe lista candidaţilor partidului său pentru ocuparea unui fotoliu în legislativul prahovean. El a fost inclus pe lista PDL, ca şi în cazul altor primari ai oraşelor de pe Valea Prahovei,  pe post de “locomotivă electorală”. Un al doilea câmpinean care ocupă un loc eligibil, de data aceasta din partea USL, este preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran. Aşa cum am menţionat mai devreme, el candidează şi la şefia executivului câmpinean. Pornind cu şansa a doua în bătălia pentru Primărie, el ar avea mai multe şanse de a deveni al doilea consilier judeţean câmpinean. Al treilea candidat din Câmpina care ocupă un loc eligibil pe lista partidului său pentru legislativul prahovean este Jenica Tabacu, director al Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu”. Ea ocupă locul al doilea pe lista PP-DD pentru Consiliul Judeţean. Mai sunt trei câmpineni pe listele PDL, PP-DD şi UNPR, dar toţi ocupă locuri absolut neeligibile, fără nicio şansă de câştig. Este vorba despre omul de afaceri Ovidiu Cord, consilier judetean în funcţie (locul 23 pe lista PDL, o poziţie surprinzătoare), Adrian Piţigoi (locul 17 pe lista PP-DD, partid din partea căruia va intra şi în bătălia pentru câştigarea Primăriei Câmpina) şi Ciprian Murariu (locul 9 pe lista UNPR), care va încerca şi el să câştige prima demnitate public a oraşului.  
La şefia Consiliului Judeţean, Câmpina are doar un singur candidat: Florin Marcu, din partea Partidului Verzilor. De altminteri, lista PV pentru Consiliul Judeţean este plină de câmpineni, semn că organizaţia câmpineană a acestui partid meteoric (cu apariţii doar in ani electorali), este importantă, la nivel judeţean. Pentru şefia parlamentului prahovean au fost depuse 10 candidaturi. Cele mai mari şanse de a câştiga un nou mandat are actualul preşedinte în funcţie, Mircea Cosma, liderul PSD Prahova.

2 Comentarii  

  1. Florine, nu prreas agreez expresia meteoric, probabil ca ai considerat verdele ca fiind culoarea martienilor, noi suntem niste oameni cu capul pe umeri care am cautat si am gasit un partid verde fara uscaturi une nu avem un sef cu biciul in mana care sa ne spuna ce sa votam. Din pacate asta este motivul pentru care am plecat din PDL si nu am ales PDL. Ma inteleg foarte bine cu Elvis si cu ceilalti membrii si consider ca am facut o alegere extraordinara. Faptul ca sunt pe o lista alaturi de candidatii pentru sefia Consiliului Judetean nu face decat sa ma onoreze si sa confirme ca sunt ok si nu sunt compromis ca alti politicieni de profesie. Din pacate Judeţul Prahova are un mare potenţial, municipiul nostru are un mare potenţial si nu stim sa-l folosim la maxim !

  2. Mare e gradina Domnului si mereu se muta gardul.Asa e si cu politica ,multi amatori,incompetenti si ratati se indreapta spre gradina domnului incercind care mai de care sa se auda vorbind iar rezultatele se vad.Problema urgenta de care nimeni nu pomeneste sunt locurile de munca care nu cresc dupa ploaie ,se va spune ca ei nu se ocupa cu asa ceva dar cu ce?doar administarrea banilor colectati care sunt din ce in ce mai putini.
    Asa ca asistam in continuare la demagogie ,ipocrizie si minciuna ceea ce se cheama POLITICA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare