COMUNICAT DE PRESĂ
Astăzi, 9 martie, la sediul Primăriei municipiului Câmpina a avut loc o întalnire între Primarul, Horia Laurenţiu Tiseanu, directorii unităţilor de învăţământ din municipiu, Directorul Poliţiei Locale Câmpina şi reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială, dar şi Doctor Mihaela Neagu-Petrovici – director medical interimar al Spitalului municipal Câmpina.
Tema întâlnirii au constituit-o măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19 în unităţile de învăţământ câmpinene.
Aşadar, pentru început, primarul Horia Tiseanu a informat că decizia de suspendare a cursurilor de învăţământ aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova doar în urma indicaţiilor ferme primite de la Direcţia Sanitară Prahova.
În plus, le-a adresat directorilor unităţilor şcolare rugamintea ca în permanenţă aceştia să asigure cu în institutii impreuna cu administraţia locala: dezinfectanţii necesari, săpunul lichid dar şi apa caldă.
De asemenea, directorii liceelor au fost rugaţi să analizeze posibilitatea amânării Balurilor Bobocilor şi a Serbărilor de majorat.
S-a pus şi problema măririi volumului de lucru pentru curăţenie şi dezinfecţie, iar în aceste condiţii, dl Primar propune ca Direcţia Asistenţă Socială să repartizeze persoane apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social către unităţile de învăţământ care solicită acest lucru şi au nevoie de ajutor în acest sens .
Dr. Mihaela Neagu-Petrovici a transmis că olimpiadele şcolare au fost deja suspendate şi în continuare sugerează următoarele:
– personalul de întreţinere să folosească materialele dezinfectante avute la dispoziţia şcolii;
– în şcoli să fie afişată o procedură de lucru pentru personalul responsabil cu curăţenia;
– în caz de răceală, tuse sau febră elevilor şi profesorilor trebuie să li se recomande să se prezinte la medicul de familie.
Primarul municipiului a precizat ca situaţia se schimbă de la oră la oră şi ca atare, administraţia publică locală, face tot posibilul să ţină cetăţenii informaţi pentru a putea fi luate masurile necesare la momentul oportun.
Ataşăm din nou şi cele 10 elemente comportamentale care trebuie urmate:
1. Spălarea mâinilor de multe ori;
2. Evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
3. Evitarea atingerii ochilor , nasului si gurii cu mâinile;
4. Acoperirea gurii și nasului daca se stranuta sau tușeste;
5. Luarea de medicamente antivirale si antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
6. Curățarea toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
7. Utilizarea mastii de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
9. Apelarea la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.