Știri

Dintre cele două medii de 10 obținute la Bac de candidații prahoveni, una este a unui câmpinean

La Bacalaureatul 2017, la nivel național, au fost înregistrate 97 de medii de 10, cele mai multe în Bucureşti şi Cluj (câte nouă), pe următorul loc situându-se județele Bihor şi Iaşi (câte opt). Cea mai mare rată de promovare a Bacalaureatului a fost în judeţul Sibiu (83,73%), urmat de Bacău (83,44%), la coada clasamentului aflându-se Ilfov (42,24%) şi Giurgiu (50,76%). În sesiunea de Bacalaureat iunie-iulie 2017, în Prahova, s-au înscris aproximativ 4.500 de absolvenţi de liceu, dintre care 55 de elevi au fost din promoţiile anterioare când nu au reuşit să obţină media general 6 pentru a fi declarat admis. La Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina au fost foarte mulți absolvenți de liceu care nu au luat Bac-ul în anii trecuți. Astfel, din 144 de candidați înscriți la Energetic, 4 nu s-au prezentat la examen, iar din restul de 140, aproape 20 au fost din promoțiile vechi, rupți de sistemul de învățământ și nepregătiți, ceea ce a făcut ca rata de promovare la acest liceu să scadă foarte mult în această sesiune. La nivelul judeţului Prahova, nu au fost înregistrate probleme grave legate de examenul de maturitate. Conform Inspectoratului Şcolar Prahova, doar trei elevi au fost eliminaţi din sala de examen, doi după ce a fost prinşi copiind cu ajutorul unui telefon, iar al treilea pentru că avea telefonul în buzunar în momentul în care a predat lucrarea.
Mihai Ioan Constantin, absolvent al Colegiului Naţional ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, este unul dintre cei doi elevi prahoveni care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2017. El a absolvit liceul cu media generală 9.86, la profilul matematică – informatică.
Contactat de ziariști din mass-media de la București, Mihai a recunoscut cu franchețe că media maximă l-a surprins, deoarece nu credea că la Limba română o să ia notă maximă. „Sincer, m-a surprins media pe care am obţinut-o la Bacalaureat. La matematică şi la fizică nu am avut emoţii, acolo ştiam că nu am greşit. Mă voi relaxa câteva zile și apoi mă voi pregăti pentru admiterea la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București. Nu intenționez să-mi continui studiile în străinătate și să mă stabilesc acolo, vreau să rămân în România, fiindcă vreau să salvez cumva această țară”, le-a mărturisit Mihai jurnaliștilor de la Adevărul. Celor care vor da bacalaureatul în anii ce vor urma, Mihai le dă un sfat prețios: ca să nu clacheze din cauza efortului și stresului, este esențial să învețe sistematic, dar să se și distreze. Altfel spus, să-și dozeze  momentele de relaxare cu timpul destinat studiului.
Cel de-al doilea absolvent de liceu din Prahova care a obţinut media 10 la ultimul Bacalaureat este din Ploieşti, se numeşte Cristina Teodora Sima şi a urmat cursurile Colegiului Naţional ”Nichita Stănescu” din Ploieşti.
Adrian BRAD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare