Știri

Din sezonul viitor, CS Câmpina are toate şansele să joace în Liga A Prahova

După un sezon 2016 – 2017 încheiat cu succes (vă reamintim că elevii lui Roberto Opaţchi şi Claudiu Dumitrescu au câştigat Campionatul Judeţean de Juniori A şi s-au clasat pe locul al doilea la turneul semifinal naţional organizat de FRF la Săcele), CS Câmpina are toate şansele ca din sezonul viitor să evolueze într-una dintre ligile judeţene prahovene de seniori. 
Conducerea clubului finanţat de către municipalitate a făcut o cerere de înscriere a echipei la seniori, cerere adresată Asociaţiei Judeţene de Fotbal. În funcţie de criteriile care vor fi sau nu îndeplinite de clubul câmpinean (bază materială, buget), AJF va înscrie CSC într-una din seriile campionatului judeţean de seniori. 
De unde ideea de a înscrie echipa într-o ligă de seniori şi care sunt argumentele am aflat de la preşedintele clubului, Adrian Stoican şi responsabilul pe probleme sportive/ antrenorul secţiei de fotbal, Roberto Opaţchi: „Proiectul secţiei de fotbal a fost gândit încă de la început în sensul selecţiei şi promovării tinerelor talente câmpinene, pentru formarea unei echipe competitive, care în timp să reprezinte Câmpina în competiţiile judeţene şi chiar naţionale. Până în prezent am reuşit să închegăm un grup frumos, începând de la grupele de copii şi juniori – antrenate de oameni cu experienţă şi specializare în domeniu şi până la seniori şi credem că a venit momentul să facem pasul următor. Avem o echipă de fotbal foarte bună, care a obţinut rezultate deosebite în campionatul judeţean de juniori şi vrem să le oferim şansa de a juca la seniori, mai ales că o bună parte dintre jucători îşi termină stagiul de juniorat şi dacă nu înscriem echipa într-o ligă de seniori, riscăm să-i pierdem pe aceşti jucători, în sensul că am fi obligaţi, conform regulamentului FRF, să-i cedăm împrumut ori să-i vindem la alte echipe ce evoluează în campionate de seniori. Obiectivul nostru este acela de a readuce fotbalul câmpinean la un nivel cât mai înalt, cu jucători tineri, crescuţi în curtea clubului şi eventual cu ajutorul a trei-patru jucători cu experienţă, de preferat tot câmpineni, care să dea un plus de valoare lotului actual. Eu sper că vom reuşi să ne înscriem într-o ligă judeţeană de seniori şi că o să avem în continuare sprijinul autorităţilor locale pentru acest proiect” – a declarat Adrian Stoican.
„S-a încheiat un capitol şi începe altul. Avem un lot competitiv de jucători care, după părerea mea, trebuie înscris neapărat într-un campionat de seniori. Băieţii au nevoie de meciuri tari şi de experienţă pentru a putea evolua din punct de vedere sportiv. Sper să reuşim să ne înscriem într-o ligă judeţeană de seniori şi sper să mai aducem câţiva jucători cu experienţă alături de lotul actual, fără de care va fi greu la seniori. În ce mă priveşte, nu pot decât să mă bucur că acest proiect merge înainte în parametri pe care i-am stabilit încă de la început şi anume formarea unei echipe a oraşului care să reprezinte fotbalul local la un nivel cât mai înalt. În plus, rămâne foarte importantă şi formarea de copii şi juniori care să vină din urmă şi să joace la echipa oraşului. Până în prezent cred că suntem în grafic şi dacă proiectul continuă tot aşa o să vedeţi în anii ce urmează că vom avea jucători ce vor ajunge să joace la un nivel înalt în fotbalul românesc” – a declarat Roberto Opaţchi.
Dincolo de obiectivele îndrăzneţe explicate de Adrian Stoican şi Roberto Opaţchi am vrut să aflăm şi un punct de vedere din partea autorităţilor locale şi ne-am adresat preşedintelui comisiei de sport a Consiliului Local şi în acelaşi timp iniţiatorul proiectului sportiv CSC, consilierul municipal Florin Frăţilă: „Urmăresc îndeaproape evoluţia activităţilor la Clubul Sportiv Câmpina şi cred că suntem pe un drum bun, chiar dacă mai sunt foarte multe de făcut, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi legat de infrastructura sportivă, care în oraşul nostru a rămas mult în urmă. Strict în ceea ce priveşte secţia de fotbal, cred că deciziile Comitetului Director al clubului sunt cele corecte, având în vedere că de la bun început proiectul şi-a propus formarea unei pepiniere de copii şi juniori, care să pună bazele unei noi echipe de fotbal a oraşului şi care să reprezinte Câmpina la un nivel cât mai înalt. După tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani în fotbalul câmpinean, adică ştim bine că acest fenomen aproape că a dispărut din varii motive, este nevoie de un proiect serios, care să redea încrederea câmpinenilor în acest sport atât de iubit. 
Înscrierea echipei într-un campionat de seniori mi se pare o idee bună, având în vedere că tinerii noştri campioni au nevoie de experienţă într-un eşalon superior celui de juniori, unde au activat până în prezent. Înţeleg că o bună parte dintre jucători îşi termină junioratul şi ar fi foarte bine să-i vedem la lucru, în faţa unor adversari mult mai puternici. Este un test şi pentru ei, cei care au de gând să facă pasul în fotbalul mare. În fond, eu văd evoluţia acestei secţii de fotbal în felul următor: creştem copii şi juniori, îi rodăm în echipa oraşului şi îi pregătim pentru fotbalul mare. Fără «mercenari» care n-au nimic în comun cu oraşul şi joacă doar pentru bani şi fără cheltuieli exorbitante cu un fotbal lipsit de valoare şi performanţă, aşa cum s-a întâmplat până în prezent. La o scară mult mai mică, mi-aş dori să reuşim şi noi ceea ce a reuşit Gică Hagi la Viitorul. Nu este imposibil dacă suntem serioşi, responsabili şi nu lăsăm politicul să se amestece în sport. În perioada imediat următoare vom trece şi prin filtrul comisie de specialitate a Consiliului Local oportunitatea înscrierii echipei într-un campionat judeţean de seniori şi pentru o cât mai mare transparenţă vom invita Comitetul Director, forul conducător al CS Câmpina, să-şi susţină proiectul în Consiliul Local. Totul trebuie făcut maximă transparenţă, pentru că este vorba de bani publici”.
Ultima oră
Ieri, 10 iulie, conducerea administrativă şi tehnică a CS Câmpina a participat la o primă rundă de discuţii cu reprezentanţii AJF Prahova, în vederea solicitării cererii clubului câmpinean de a juca din sezonul viitor într-o ligă de seniori. Din câte se pare, la sfârşitul întrevederii, s-a ajuns la concluzia că sunt şanse destul de mari ca CSC să evolueze în Liga A Prahova, în urma retragerii unei echipe cu state vechi în acest eşalon judeţean. Vom reveni cu amănunte în ediţiile viitoare.

2 Comentarii  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare