Știri

Din ciclul “De-ale municipalităţii”:

Secţia de atletism condusă de profesorul Nicolae Pavel a funcţionat şapte ani fără căldură şi apă
A fost ca un film de groază. Un fel de “7 ani în Tibet”, dar nu în Tibet, ci în România, nu în Lhasa, ci în Câmpina, nu în Palatul lui Dalai-Lama, ci într-o hală insalubră fost atelier mecanic al Liceului Petrol, nu cu Brad Pitt în rolul principal, ci cu merituoşii sportivi ai Secţiei de atletism Petrol în roluri secundare, extrem de secundare şi de marginalizate de către autorităţile locale competente, elevi pe care doar abnegaţia, dăruirea fără margini şi dragostea pentru sport i-au ţinut tari şi i-au făcut capabili să obţină performanţe remarcabile. Dacă în nişte condiţii precare de antrenament, fără căldură şi apă potabilă în ultimii şapte ani, atleţii secţiei conduse de profesorul Nicolae Pavel au obţinut performanţe de nivel naţional şi internaţional, ne gândim cu emoţie, dar şi cu durere pe ce podiumuri de premiere ar fi putut urca băieţii şi fetele acestei secţii de atletism, dacă ar fi beneficiat de condiţii normale de antrenament. 
Dar acum coşmarul, filmul de groază, a luat sfârşit, deoarece a dat Dumnezeu de s-au mişcat lucrurile din loc şi noua majoritate a Consiliului Local a găsit fondurile necesare reabilitării instalaţiilor de furnizare a agentului termic şi a apei potabile.  “În ultimii şapte ani, clubul nostru sportiv a avut nişte condiţii foarte grele pentru desfăşurarea activităţii. Nu am avut căldură în spaţiile de lucru şi nici instalaţiile de apă potabilă nu mai funcţionau. În urmă cu şapte ani, vechile centrale termice au cedat, perioada în care au funcţionat fiind mult peste durata de viaţă recomandată de fabricant. 
Din cauza frigului, conductele cu apă s-au spart. În ciuda acestor condiţii extrem de vitrege, noi ne-am continuat activitatea şi am reuşit să obţinem rezultate bune pe plan naţional şi chiar internaţional. Dintre ultimii performeri, i-aş aminti aici, câţi îmi vin acum în minte, pe Robert Muscalu şi Alexandru Albulescu. Muscalu a fost vicecampion naţional la aruncarea discului, cu 49,15 metri. Din cauza condiţiilor imposibile de  lucru, acesta a plecat în Germania şi s-a angajat acolo, renunţând la sport, doar pentru a-şi putea asigura existenţa de zi cu zi. Mulţi dintre foştii noştri sportivi, foarte buni şi foarte talentaţi, care promiteau mult şi care ar fi reuşit performanţe mult mai mari, dacă ar fi avut condiţii de antrenament decente, au fost obligaţi să abandoneze sportul de performanţă şi să se angajeze. Printre ei l-aş aminti şi pe Alexandru Albulescu, un alt sportiv foarte bun, tot la aruncarea discului, medaliat cu bronz la campionatele naţionale din 2013. 
La începutul anului, am găsit înţelegere la Comisia de sport a Consiliului Local. Preşedintele acestei comisii, consilierul municipal Florin Frăţilă, răspunzând invitaţiei noastre, ne-a vizitat şi s-a convins singur, la faţa locului, de precaritatea condiţiilor de lucru. După ce a făcut toate demersurile necesare şi a iniţiat un proiect de hotărâre pentru reabilitarea instalaţiilor termice şi de apă, s-au găsit şi fonduri pentru realizarea lucrărilor. Mare înţelegere am găsit şi la inginerul Marinescu de la firma Tumag, cea care a realizat lucrarea. Secţia noastră de atletism are aproape 90 de elevi şi era mare păcat să ne mai chinuim în nişte condiţii despre care nici nu mai vreau să-mi amintesc, darămite să mai şi vorbesc despre ele”, ne-a declarat, zilele trecute, şeful secţiei de atletism a Colegiului Istrati, profesorul Nicolae Pavel (foto), alături de care mai activează câţiva profesori, la fel de inimoşi ca şi elevii pe care îi antrenează zilnic, care, de acum încolo, nu vor mai îndura frigul şi lipsa apei. 
Un grup sanitar pentru elevi a fost reabilitat deja, cu ajutorul unor sponsori generoşi, iar pentru menţinerea unei temperaturi optime de lucru pe timpul sezonului rece, o lucrare urgentă ar fi zidirea ferestrelor de pe o latură a sălii de antrenamente. Aşadar, ar mai fi ceva lucrări pentru modernizarea completă a bazei sportive, printre care şi igienizarea spaţiilor de lucru, care nu s-a mai făcut din 1997, dar începutul reabilitării a fost făcut şi sperăm ca lucrurile să meargă de acum înainte pe drumul cel bun. A.N.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare