Știri

Deputatul Virgil Guran vrea sancţionarea constructorilor care tărăgănează lucrările publice

Deputatul de Câmpina, liberalul Virgil Guran, a cerut în mod public sancţionarea tuturor constructorilor angrenaţi în realizarea unor investiţii publice pe care nu mai pot sau nu mai vor să le finalizeze, din motive numai de ei ştiute. 
În urmă cu două săptămâni, parlamentarul câmpinean, preşedintele PNL Câmpina, a trimis o adresă către Primăria Câmpina prin care cerea conducerii executivului local să i se comunice “care este situaţia lucrărilor la terenul de la Căminul Petrol, care urma să fie amenajat cu suprafaţă sintetică”. Mai mult decât atât, dacă se confirmă că termenul de finalizare a fost depăşit nepermis, fără niciun motiv legal, sau dacă se constată orice ilegalitate în privinţa licitaţiei desfăşurate sau a contractului încheiat cu Primăria, Virgil Guran a cerut în cererea adresată “să luaţi toate măsurile care se impun în sensul penalizării firmei căreia i s-a atribuit lucrarea sau a rezilierii respectivului contract, dacă o astfel de măsură se justifică.” 
Virgil Guran şi-a justificat demersul său prin sesizările care i-au fost făcute de numeroşi cetăţeni ai oraşului, care i-au semnalat întârzierea nepermis de mare a finalizării investiţiei, fapt care îi împiedică pe iubitorii sportului să folosească baza sportivă din spatele Complexului Petrol. În plus, în presa locală au apărut speculaţii conform cărora firma constructoare este o firmă de casă a PNL, susţinută şi favorizată de liderul liberal. Precizăm că firma care a câştigat licitaţia este din Piteşti, iar lucrările trebuiau să fie gata în octombrie 2013. La acel termen, firma constructoare a obţinut o amânare de o lună, pentru ca, ulterior, să nu se mai ceară nicio amânare, dar nici lucrările să nu avanseze mai deloc. “Am făcut solicitarea către Primărie prin care am cerut sancţionarea constructorului pentru întârziere, conform contractului, chiar rezilierea contractului, dacă acest lucru se impune. Firma respectivă, după cum se pare, este în culpă, iar pentru acest lucru trebuie să plătească. În anumite publicaţii au apărut chiar speculaţii cu privire la faptul că respectiva societate de construcţii ar fi protejată de liberali, chiar de mine personal. Nu este adevărat. Este, bănuiesc, doar o încercare a adversarilor mei politici de a mă denigra în faţa alegătorilor. Eu ştiam că firma respectivă este din Cluj, ca să aflu acum că este din Piteşti,. Nu am niciun interes în această firmă şi, deci, nici în această afacere. Eu am făcut afaceri cinstite şi am câştigat bani frumoşi, vreme de 25 de ani, fără să am de-a face cu banul public. Însă ca om de sport, dar şi pentru că este un proiect liberal realizarea acelei baze sportive, nu am putut rămâne indiferent la sesizările unor cetăţeni care mi-au semnalat acest caz. Dacă aveam un amestec, făceam cum face majoritatea politicienilor noştri de azi, pe care îi detest, care şi-au făcut averi uriaşe din afaceri cu statul, sifonând bani publici, adică lăsam curgerea timpului să rezolve problema şi să aştearnă uitarea peste vina acestei firme de construcţii, care a întârziat nepermis finalizarea investiţiei. De aceea, eu sunt hotărât şi cer public penalizarea ei drastică, în respectul prevederilor contractuale, ba chiar sancţionarea tuturor firmelor care licitează nepermis de mult, se apucă de mai multe lucrări, dar nu termină niciuna ca lumea. Este o boală generală a economiei româneşti, această neseriozitate a agenţilor economici. Or, eu sunt om de afaceri cu vederi democratice, europene, şi cred că ţara asta nu poate prospera decât prin dezvoltare economică durabilă, o dezvoltare sănătoasă pe baze solide, iar competiţia loială este una dintre acestea. Eu nu am intrat în PNL pentru Brătianu sau pentru Antonescu, ci pentru că am încredere în doctrina liberală. Nu ne putem ajuta decât prin noi înşine. Iar în opinia mea, problemele acestei ţări nu se vor rezolva decât o dată cu rezolvarea problemelor ei economice”, ne-a declarat Virgil Guran. A.N.

Un comentariu

  1. putina decenta nu a facut si nu face rau nimanui;pentru improspatarea memoriei:La Complexul Petrol, au început lucrările la primul teren sintetic de mari dimensiuni

    În spatele Complexului Petrol, pe locul unde se afla înainte un teren de fotbal degradat şi aproape abandonat, se va naşte primul teren de fotbal sintetic de dimensiuni standard din Câmpina. Cupele excavatoarele au început, de săptămâna trecută, să muşte din hălcile vechiului teren, pentru a face loc materialului sintetic pe care se va putea juca fotbal, începând cu luna noiembrie, pe ploi sau pe ninsori, fără teama deteriorării gazonului. În prealabil, va fi amenajat un pat corespunzător de nisip şi pietriş care să permită un drenaj bun al apelor pluviale. Practic, terenul va avea dimensiuni prevăzute de organismele care conduc astăzi fotbalul european, aşa că pe el se vor putea desfăşura şi partide internationale de fotbal. Lucrările sunt supravegheate îndeaproape de inimosul antrenor de fotbal pentru copii, Mircea Hagianu, conducătorul Clubului HM Junior, care ne-a declarat: “Terenul de fotbal va avea 100 de metri lungime pe 64 de metri lăţime. Sunt dimensiuni minime pentru competiţiile internaţionale. Gazonul va fi adus din Olanda şi va fi de o calitate excepţională. Voi supraveghea îndeaproape lucrările, mai ales că eu locuiesc în vecinătatea terenului, pentru a nu se face rabat de la calitate. Trebuie subliniată această iniţiativă Consiliului Local, în special a domnilor Virgil Guran şi Florin Frăţilă. Fără ei, această investiţie aşteptată de toţi iubitorii sportului câmpinean nu ar fi fost posibilă. Aici îşi vor desfăşura activitatea aproape 300 de copii de la cluburile CSM Câmpina şi HM Junior.” Am cerut o opinie despre acest important obiectiv de investiţii al municipalităţii şi preşedintelui Comisiei de cultură, învăţământ, sport şi tineret din cadrul legislativului municipal, Florin Frăţilă, care ne-a spus următoarele: “După şase luni de birocraţie românească, iată că începe construcţia noului teren sintetic de fotbal de mari dimensiuni, primul pas spre realizarea unui mare şi modern complex sportiv ce se va amenaja aici, în spatele fostelor cămine de la Petrol. Realizarea documentaţiei şi a actelor şi avizelor necesare au durat de trei ori mai mult decât va dura amenajarea propriu-zisă a terenului. Am promis această investiţie câmpinenilor şi ne-am ţinut de cuvânt. Terenul, ce va fi finalizat în aproape două luni, va avea şi o pistă pentru atletism, iar lângă el vom face şi o groapă cu nisip pentru sărituri. La anul, intenţionăm să ridicăm şi nişte tribune corespunzătoare pe latura dinspre Bdul Bălcescu. Sub tribune, se vor amenaja spaţii pentru adăpostirea materialelor sportive necesare diferitelor sporturi.” A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare