Știri

DentActiv – cel mai modern şi mai performant centru stomatologic din judeţ

La sfârşitul lunii august, a fost inaugurat în Câmpina, pe strada Progresului, Centrul Stomatologic DentActiv, cel mai modern şi mai dotat centru stomatologic din judeţ, care oferă servicii medicale de specialitate în premieră, precum: terapie şi chirurgie laser, servicii de implantologie de o calitate deosebită, piezochirurgie, servicii de urgenţă permanente etc. Cele două cabinete componente sunt dotate cu cea mai performantă aparatură stomatologică (din Germania, de la firma KaVo, un etalon în domeniul tehnologiei dentare), iar echipa medicală este alcătuită din medici cu înaltă pregătire, capabili să ofere soluţii medicale viabile tuturor problemelor pacienţilor. În aceeaşi locaţie, centrul oferă servicii de imagistică dentară cu aparatură digitală (doze reduse de radiaţie), iar pacientul evită astfel deplasările inutile către alte locaţii unde se efectuează radiografii dentare. În DentActiv (care este brandul pe partea de stomatologie a Centrului Medical SanConfind, recent înfiinţat), s-au investit 500.000 euro, ceea ce evidenţiază calitatea aparaturii şi a serviciilor medicale oferite, foarte diversificate, şi face ca sloganul centrului stomatologic, DentActiv aduce încredere în viaţa ta, să fie pe deplin întemeiat, să nu reprezinte doar vorbe goale de conţinut, bune numai în scop publicitar. Pentru a înţelege ce înseamnă cu adevărat apariţia DentActiv în peisajul medical prahovean, am stat de vorbă cu medicul dentist Titus Munteanu, coordonatorul centrului.
 Reporter: Domnule doctor, prin ce se deosebesc serviciile medicale DentActiv de cele oferite de alte cabinete stomatologice moderne?
Titus Munteanu: În afară de dotările de o calitate ireproşabilă pe care le avem aici, noi, cei din echipa medicală DentActiv, abordăm problemele pacienţilor într-o manieră plină de interconexiuni, în care aparatul dento-maxilar este privit ca un tot unitar. Prin aparat dento-maxilar înţeleg nu numai dinţii, ci tot ce este în jurul lor: oasele care susţin dinţii, limba, obrajii, gingiile, elemente care ar putea fi considerate independente, dar care, însă, funcţionează în deplină armonie unele cu altele. În momentul în care ne apucăm să tratăm un pacient care are probleme cu dantura, noi luăm în considerare toate aspectele care ar putea fi cauza unor dureri, prezente sau viitoare, ţinem cont de toate funcţiile aparatului dento-maxilar ce sunt sau ar putea fi afectate. Restabilirea tuturor funcţiilor aparatului dento-maxilar reprezintă reabilitarea orală, adică ceea ce urmărim încă de la tratarea primei probleme pe care ne-o ridică pacientul aflat în suferinţă. Pentru a avea rezultate bune, noi privim în ansamblu problemele unui pacient. Altfel spus, noi îl informăm pe pacient, de la început, despre toate problemele pe care le are şi încercăm să i le rezolvăm pe toate, cu un grad de suportabilitate cât mai ridicat. Bineînţeles, în măsura în care şi pacienţii sunt dispuşi să accepte aceste tratamente, care uneori pot fi mai îndelungate. Noi le explicăm pacienţilor că doar din dorinţa de a-i vedea sănătoşi pe deplin le propunem o serie de tratamente la care ei nu s-au gândit când au intrat în cabinet şi când au solicitat să facem ceva care să le curme durerile de măsele, de exemplu.
Rep: S-a vorbit mult despre calitatea serviciilor medicale DentActiv, despre faptul că unele dintre acestea sunt unice în zonă.
T.M.: Într-adevăr, lucrăm cu un personal medical cu o calificare superioară, cu aparatură la cele mai înalte standarde de calitate, cu cele mai bune materiale. Bunăoară, lucrăm cu cele mai bune materiale de amprentă care se găsesc pe piaţă, de provenienţă germană, de la firma Kettenbach (inventatoarea siliconilor de amprentă), cu freze Bush, cu unituri (scaune dentare) KaVo, cu piezotom Satelec, cu laser de la celebra firmă slovenă Fotona. Serviciile medicale cu laser cred că sunt unice la nivelul întregului judeţ. Şi, poate, chiar la nivelul unei zone mult mai extinse. Aparatul laser pe care l-am achiziţionat acoperă cam 98% din afecţiunile care pot fi tratate în cabinetele stomatologice. Laserul se foloseşte nu doar în chirurgia stomatologică, ci şi în tratarea infecţiilor din canalele dinţilor, a granulomului etc. Piezotomul este un instrument cu ultrasunete folosit în chirurgie, un instrument de mare precizie care a ajuns să înlocuiască freza în chirurgia alveolară. Cu piezotomul se poate îndepărta mai puţin ţesut în timpul intervenţiei, ceea ce duce la o vindecare mai rapidă a locului traumatizat. În intervenţiile cu piezotomul, ca şi în cele cu laserul, noi conservăm o masă mai mare de ţesuturi sănătoase, ceea ce nu poate fi decât în beneficiul unei vindecări mai rapide.
Rep.: Trataţi şi copii?
T.M.: Da, şi vă asigur că în tratamentele afecţiunilor pe care le au copiii folosim cele mai bune metode, comunicăm tot timpul cu ei şi acordăm cea mai mare atenţie acestor tratamente, pentru că este foarte dificil să tratezi un copil. O ştiu din propria experienţă, în cei peste 10 ani de când profesez această meserie, am tratat mulţi copii. Pot să vă spun un lucru pe care mulţi părinţi îl neglijează: pentru o dezvoltare armonioasă, un copil are mare nevoie de medicul dentist.
Rep: S-a mai vorbit, la deschiderea centrului stomatologic DentActiv, şi despre faptul că preţurile sunt mai mici decât în alte centre similare.
T.M.:  După ştiinţa mea, sunt multe centre stomatologice unde preţurile practicate sunt, într-adevăr, mai mari decât la noi. Vom încerca să menţinem preţurile la cel mai jos nivel posibil. Pe de altă parte, pentru a fi sincer, trebuie să vă mărturisesc că nu putem oferi cele mai mici preţuri de pe piaţă în condiţiile în care calitatea serviciilor şi a dotărilor este la cel mai înalt nivel posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare